dnevno.hr/Screenshot

(FOTO) Marketinško-komunikacijska struka nije joj baš bliska, ali u uhljebništvu je nenadmašna

Autor: dnevno.hr

Ne toliko sama afera paketići, već njen komičan bijeg od novinara, vratio je fokus medija i javnosti na Margaretu Mađerić, sada državnu tajnicu u   Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike.

Mnogi su se zapitali kakve su to kompetencije državne tajnice, koja se ne osjeća sposobnom stati pred novinare i reći nekoliko suvislih rečenica kako bi zaštitila sebe i svoju šeficu ministricu Murganić?

Odgovor je vrlo jednostavan; za obavljanje dužnosti državne tajnice gđa Mađerić nema nikakve kompetencije, ni prikladnog fakulteta,  ali zato ima i viška znanja da bi bila ono što se kolokvijalno kaže uhljeb. U tome je za sada u HDZ-u nenadmašna.

To je pokazala i u ovom slučaju, umjesto da je stala ispred novinara i zaštitila svoju šeficu, što i inače u našoj političkoj praksi državni tajnici i rade, ona je petama dala vjetra i zbrisala.

Izlaganje kamerama u svrhu zaštite svoje šefice, ali i politike u čijem kreiranju i sama sudjeluje, a u ovom bi slučaju to značilo odgovarati na teška pitanja o potencijalnoj aferi, nije njezina opcija. Ona ničim ne želi ugroziti svoj uhljebnički status, a pogotovo se ne želi dovesti u situaciju da u vezi potencijalne afere daje izjavu u kameru. Jer bi to moglo ugroziti njezinu poziciju na listi za neke buduće izbore. A s obzirom da je na zadnjim parlamentarnim izborima, kada se pokušala provući u Sabor preferencijalnim glasovima, dobila samo njih 1.509 ili 2,4 posto, jasno joj je da joj uhljebnička znanost jedino može pomoći. Zato je bježala pred kamerama.

Od tog njezinog bijega pred novinarima jedino je komičnije opravdanje koje je naknadno dala Hini, izjavila je: “Žao mi je ako je netko shvatio da se izbjegavao odgovor na pitanje Nove TV”. A što bi se to drugo trebalo shvatiti, osim da je izbjegla odgovor novinarke i tako energično pobjegla duž cijele prostorije da se skoro sudarila i srušila jednu tetu koja je bila nagnuta nad djecom. Što se sve vidi na snimci.

Od nekoga tko je prvostupnica marketinga i komunikacije nije baš “Bog zna” kakav odgovor, dapače pokazalo se iz tog nesuvislog opravdanja da joj za razliku od uhljebničke, ni marketinško – komunikacijska struka nije baš bliska.




Ali, koga briga kada joj dobro ide pa je tako bila povjerljiva Sanaderova predsjednica HDZ-ove mladeži, nakon njegovog naprasnog odlaska u doba Jadranke Kosor nije baš bila vidljiva. Ali, dolaskom Karamarka, a pogotovo nakon što je njena sestra Ana Kosec postala njegova tajnica koja je čvrstom rukom rukovodila Karamarkovim kabinetom u koordinaciji s njegovom suprugom, došlo je njezino vrijeme.

sestra Margarete Mađerić: Ana Kosec
dnevno.hr/Screenshot




dnevno.hr/Screenshot

Doslovno je zajedno sa sestrom Anom, a uz potporu gđe Ane Karamarko, žarila i palila po HDZ-u, čak je bilo pritužbi od pojedinih službenika, ali i dužnosnika za neprimjereno ponašanje i šikaniranje.

Facebook im je bio prepun fotografija gdje njih dvije zajedno sa svojom trećom sestrom Doroteom poziraju s Karamarkom pod naslovom Tri seke s Predsjednikom pobjednikom, zatim s njegovom djecom u večernjim izlascima, a i s njegovom suprugom gospođom Anom Karamarko.  Očito im se isplatilo, mogle su doslovno što su htjele pa je tako 2015. godine Margareta dobila visoko četvrto mjesto na listi, s kojega je lagodno ušla u Sabor, iako je dobila samo 2275 ili 3,75 posto preferencijalnih glasova, a kasnije je postala predsjednica Mandatno – imunitetnog povjerenstva Sabora, na užas ne samo hdzovaca, već i ostalih saborskih zastupnika, jer je to mjesto bilo rezervirano za stručne pravnike ili iskusne i okretne zastupnike. Njena sestra Ana nije mogla postati šefica Karamarkovog potpredsjedničkog kabineta jer nije završila fakultet pa su joj napisali rješenje o imenovanju za posebnu savjetnicu s ovlastima šefice kabineta, opet na užas stručne javnosti, ali uzalud, povjerenje Karamarka i njegove obitelji  u njih bilo je bezgranično.

dnevno.hr/Screenshot
dnevno.hr/Screenshot
dnevno.hr/Screenshot
dnevno.hr/Screenshot
dnevno.hr/Screenshot
dnevno.hr/Screenshot

No, onda su stvari Karamarkovima zbog afere konzultantica pošle u krivo. Tomislav Karamarko je doveo sebe u situaciju da je morao podnijeti ostavku. Margareta Mađerić i njena sestra Ana Kosec tada su se utišale, prvo su s Fejsa su nestali natpisi tipa  Tri seke s Predsjednikom pobjednikom.  Kada je shvatila da će Plenković biti jedini kandidat za predsjednika HDZ-a, počela je stidljivo objavljivati postove na Facebooku s obavijestima o predstavljanju Plenkovićevog programa. Iduća objava je bila da Plenković izabran za predsjednika, a onda je krenulo, zajedničke fotke, objave medijskih sadržaja, šeranja, No ipak, na listi je dobila tek deseto mjesto, a od preferencijalnih samo 1509 glasova, nije bila ni blizu za ulazak u sabor. Međutim nije se predavala, na Fejsu je objavljivala sve više fotografija i pohvala Plenkoviću, lobirala je i molila i obećavala, a na kraju i uspjela. U disciplini koja se zove uhljebništo nitko joj u HDZ – u nije ravan. Griješe kolege novinari,  Jandroković joj nije ni do koljena. Postala je državna tajnica, nije nešto, jer su njezine ambicije puno veće, ali i to je dobro u ovoj tranziciji od Karamarkovih prema Plenkoviću..

dnevno.hr/Screenshot
dnevno.hr/Screenshot
dnevno.hr/Screenshot
dnevno.hr/Screenshot
dnevno.hr/Screenshot

I sada bi neka ministrica Murganić da se ona zbog nje žrtvuje i pred kamerama odgovara na teška pitanja, o nekoj potencijalnoj aferi. Ne dolazi u obzir, ona može samo o lijepim i afirmativnim stvarima i događajima, jer tako se opstaje dugoročno kao uhljeb.

Na Fejsu još nema ni jednu fotografiju s obitelji premijera Plenkovića, ali neka se Andrej i gđa. Maslač Plenković ne iznenade ako na Facebooku osvane fotografije s njihove subotnje šetnje gdje Margareta ponosno pozira s njihovim malim sinom ili drži kolica njihove curice – a da se oni i ne sjećaju, ili nisu shvatili da se Margareta fotografirala s njima.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.