FOTO: HDZ obilježio 21. obljetnicu osnutka

Autor: hina

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor ocijenila je da je zbog sadašnjega stanja u gospodarstvu ovo najteže razdoblje nakon Domovinskog rata.

Svečanom sjednicom Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) obilježena je 21. obljetnica osnutka te stranke u prostorima NK “Jaruna” gdje je stranka i osnovana.

Govoreći na svečanosti, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor ocijenila je da je zbog sadašnjega stanja u gospodarstvu ovo najteže razdoblje nakon Domovinskog rata te da je provedba vladina programa gospodarskog oporavka “cilj svih ciljeva”.

Pozvala je sve članove stranke da pridonesu provedbi tog programa, naglasivši da se bez gospodarskog oporavka ne može dalje. Ne uspijemo li u potpunosti provesti program gospodarskog oporavka, sigurno neće biti dobro, rekla je, napomenuvši da će biti još teških odluka, kao i u zemljama Europske unije. Dodala je da je ovo vrijeme za hrabre i odlučne.

Zahvalila je svim članovima stranke koji su je prije otprilike godinu dana poduprli kao predsjednicu stranke i vlade.

Podsjetila je na jučerašnje donošenje ustavnih promjena, zahvalivši strankama na glasovanju za promjene, naglasivši da je u ustav uvrštena i odredba o važnosti skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Ispunjenje ciljeva do slijedeće obljetnice

Istaknula je kako očekuje da će na sljedećem obilježavanju obljetnice stranke biti svladana gospodarska kriza, da će biti potpisan pristupni ugovor s EU-om te da će biti u postupku proces ratifikacije u parlamentima zemalja EU-a.




Kosor je kazala da će građani i na sljedećim izborima glasovati za HDZ te da će prepoznati vladina nastojanja u svladavanju gospodarske krize, borbi protiv korupcije te u hrvatskom približavanju Europskoj uniji.

Pozvala je ponovno sindikate na pregovore o rješavanju gospodarskih problema u zemlji.

Predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Đuro Perica podsjetio je na važnost ideje prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana, rekavši da je taj čovjek s vizijom pomirbe svih Hrvata uspio te da je HDZ najjača stranka u Hrvatskoj.




Kazao je da je HDZ uspio ostvariti svoje ciljeve – stvaranja neovisne Hrvatske i njezina međunarodnog priznanja te da je pod vodstvom HDZ-a Hrvatska postala članicom NATO-a. Sada je pred vratima Europske unije, a to su bili ciljevi HDZ-a još kada je nastajao, dodao je.

‘Udruženi zlotvorni pothvat’

Također jedan od osnivača HDZ-a, potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, rekao je da je sada na djelu sve agresivniji “scenarij nasrtaja na reviziju povijesti HDZ-a”, nazvavši to “udruženim zlotvornim pothvatom”. Po njegovim riječima “udruženi pseudoljevičari i dio medijske klike za tuđe interese ocrnjuju ono što je HDZ učinio u 20-ak godina”. Razni tzv. djelatnici na društvenoj sceni krivotvore da je HDZ odgovoran za “građanski rat”, tj. tvrde da je “u Hrvatskoj bio građanski rat”, da je kriv za krvavi raspad Jugoslavije te da je prvi hrvatski predsjednik zajedno s Miloševićem odgovoran za komadanje i razbijanje Bosne i Hercegovine”.

Svečanost 21. obljetnice osnutka HDZ-a popraćena je i nogometnom utakmicom između Mladeži HDZ-a i veterana, a kako je naglasila predsjednica stranke, novac za tradicionalni domjenak stranke bit će darovan dječoj bolnici u Nazorovoj ulici.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.