SCREENSHOT: HRT

FLORENCE HARTMANN ŠOKIRALA: Postoji još jedna grobnica na Ovčari!

Autor: A.P.

Hartman je kao novinarka izvijestila svijet o pronalasku lokacije masovne grobnice na Ovčari, a sada iznosi sumnju u postojanje još jedne.

Masovna grobnica na Ovčari nije jedina u tom području, rekla je za HRT bivša glasnogovornica haškog tužiteljstva Florence Hartmann. Ona je kao novinarka izvijestila svijet o pronalasku lokacije masovne grobnice na Ovčari, a sada iznosi sumnju u postojanje još jedne.

Treba podsjetiti da ima dvije grobnice u Ovčari. Samo jedna je pronađena. Druga se još traži, ne znam da li će biti nađena. Ima više od pedesetak tijela, ističe.

Podsjetimo, u ožujku ove godine bivša glasnogovornica haškog suda je uhićena. Tada je bila uvedena u zgradu Međunarodnog suda pravde. Majke Srebrenice  koje su oko nje napravile obruč pokušale su je zaštititi. Optužnica bivšu glasnogovornicu haškog suda tereti za nepoštivanje suda zbog objave podataka iz tajnih odluka Žalbenog vijeća Haškog suda u predmetu Slobodan Milošević.

Prema optužnici, ona je tajne podatke objavila u svojoj knjizi “Mir i kazna” kao i u članku “Prikriveni ključni dokazi o genocidu”.

A osim toga, u lipnju je šokirala javnosti prilikom posjete sarajevskom Savezu logoraša BiH kazavši: ”Obrana Mladića ima isti zahtjev kao što je imala i Miloševićeva: da ide u Rusiju, a to ne možemo prihvatiti. Jer, bilo koji liječnik može napraviti papire da je on Mladić umro, čak i dovesti promatrače liječnike da konstatiraju smrt a sve kako ne bi došlo do presude”’.

Autor: A.P.

VEZANE VIJESTI