Davor Visnjic/PIXSELL

Filmaši odbacili optužbe o kriminalnim radnjama u HAVC-u

Autor: Dnevno.hr

Hrvoje Hribar ustvrdio je kako jedino putem medija mogu komunicirati s onima koji ih optužuju jer kada su im se pokušali obratiti putem pisma otkrili su kako imena udruga s kojima se predstavljaju u javnosti ne odgovara stvarnim činjenicama.

Predstavnici hrvatske filmske zajednice ponovili su u petak kako su kontinuirane optužbe o navodnim kriminalnim radnjama u Hrvatskom audiovizualnom centru (HAVC) neistinite i klevetničke, upozorivši kako je problem i što dolaze od grupe građana za koju se ne zna točno u ime koga nastupaju. Naime, od branitelja često prozivani ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar ustvrdio je na konferenciji za novinare kako jedino putem medija mogu komunicirati s onima koji ih optužuju jer kada su im se pokušali obratiti putem pisma otkrili su kako imena udruga s kojima se predstavljaju u javnosti ne odgovara stvarnim činjenicama.

Predsjednik Društva hrvatskih filmskih redatelja Danilo Šerbedžija rekao je kako su s ciljem demantija napada na račun Društva poslali predstavnici branitelja, Zorici Gregurić, koja se predstavlja i kao predstavnica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, no ono im se vratilo, pa sada nemaju adresu na kojoj bi joj se obratili.

Damir Jašarević, predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, objasnio je kako on kao predsjednik upravo vodi likvidacijski postupak udruge, a da je Gregurić prije nekoliko godina suspendirana s mjesta tajnice i iz članstva udruge. Istaknuvši kako joj ne oduzima pravo da nastupa kao pojedinac, rekao je kako je za njega to ‘lažno predstavljanje’ i ispričao se nazočnim filmašima ‘što trpe taj teror’.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.