flickr.com

Filipinski predsjednik najavio obračun s ISIL-om: Platit ćete, pojest ću vas pred narodom’

Autor: M.M.

Filipinski predsjednik poznat je po brutalnim izjavama, ali i djelima pa je tako pokrenuo rat protiv narkomafije u zemlji.

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte u srijedu je izjavio da će “osobno pojesti teroriste ISIL-a i to javno, pred ljudima”.

Njegova prijetnja upućena je militantima pokreta Abu Sayyaf, povezanom s ISIL-om, koji su izveli napad prošloga tjedna na tržnici u Duterteovom rodnom gradu Davao. Tom prilikom poginulo je 14 osoba, a ranjeno 68.

“Platit ćete. Kada dođe vrijeme, pojest ću vas pred narodom”, poručio je Duterte iz Laosa.

“Stvarno ću vam rasporiti utrobu. Dajte mi ocat i sol i pojest ću vas. Ne šalim se”, prenosi AFP riječi filipinskog predsjednika koji je još dodao: ‘Za te momke ne postoji nikakvo iskupljenje.’

Filipinski predsjednik poznat je po brutalnim izjavama, ali i djelima pa je tako pokrenuo rat protiv narkomafije u zemlji.

Duterteovi pomoćnici često apeliraju na novinare da njegove komentare ne shvaćaju doslovno.

Da predsjednika  ipak ne treba shvaćati ozbiljno pokazuje i njegova isprika koja je vrlo brzo uslijedila. Žalim što je sve ispalo kao osobni napad na američkog predsjednika. Veselimo se ‘peglanju’ naših nesuglasica koje su proizašle iz nacionalnih prioriteta i percepcija’, poručio je u izjavi Duterte.




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.