Matija Vasiljevski

‘Evo kako četnički vojvoda Nikolić, Milanović i Josipović provode istu antihrvatsku politiku!’

Autor: Damir Kramarić

U Hrvatskoj nisu problem Srbi, već Jugoslaveni, odnosno premijer Milanović, predsjednik Josipović, te Milorad Pupovac, koji Saborom hoda sa žutom vrpcom oko ruke. Ti Jugoslaveni ne mire se sa samostalnom Hrvatskom, već namjerno provociraju da kaos u Hrvatskoj bude što veći – ističe Davor Domazet Lošo.

Nakon što smo u tekstu 'Novinari lažu: Skrivaju da Milanović i Josipović našim novcem podupiru velikosrpsku politiku!' prije dva dana čitateljima ponudili dubinsku analizu stanja u Hrvatskoj kroz razgovore s dr. Tomcem i dr. Jurčevićem, koji tvrde da je glavni cilj obnovljene velikosprske politike podijeliti krivnju za rat, te progurati tezu da nije bilo agresije od strane Srbije već da se u Hrvatskoj i BiH dogodio građanski rat u kojem su sve strane podjednako krive, potvrdu tih teza dan kasnije smo dobili s pozornice UN-a.
Srbijanski predsjednik Nikolić i predsjednik Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić tamo su žestoko napali Haški sud zbog 'selektivne pravde', odnosno zbog činjenice da dosad nisu osudili nikoga iz Hrvatske. Pomirenja u regiji, tvrde oni, ne može biti dok se ne osudi ponekoga na svakoj strani?!

Mnogi u Hrvatskoj rade za interese Srbije

Prisjetimo li se potom tvrdnji dr. Tomca, dr. Jurčevića i drugih analitičara koji već godinama dokazuju da mnogi hrvatski dužnosnici i novinari i sami zagovaraju politiku za koju se zalažu Nikolić i Jeremić, jer govore i pišu da Domovinskog rata nije ni bilo, da je 'Oluja' sramota za Hrvatsku, da je Gotovina mafijaš i zločinac, da su branitelji otužni, glupi i izmanipulirani…, dolazimo doista do zaključka da u Hrvatskoj, svjesno ili nesvjesno, djeluje 'peta kolona' koja u stvari radi za interese Srbije, a protiv hrvatskih nacionalnih interesa!
Zašto mnogi hrvatski političari provode srpsku, a ne hrvatsku državnu politiku te čime su zarobljeni ili ucijenjeni da djeluju poput 'pete kolone', upitali smo geostratega i vojnog analitičara Davora Domazeta Lošu, koji već mjesecima u mnogim gradovima Hrvatske na skupovima Domovinskog stožera Zavjeta za Hrvatsku argumentima dokazuje da srpski 'Memorandum 2', odnosno program obnovljene velikosrpske politike, u Hrvatskoj provode hrvatski dužnosnici, djelatnici hrvatskih nevladinih udruga i mnogi hrvatski novinari, a ne Srbi.

Domazet: Ono što su izgubili u ratu Srbi žele vratiti u miru, a pomažu im i hrvatski političari!

– Već dvije godine o tome pričam, a nitko ne vjeruje i ne vidi pokraj zdravih očiju. Još 2007. godine napisan je 'Memorandum dva', a taj velikosrpski program je 2011. stavljen u operativnu izvedbu. Glavno polazište 'Memoranduma 2' je da ono što je izgubila u ratu Srbija treba vratiti u miru. Prva njihova operativna zadaća stoga je promijeniti karakter rata, kako se više ne bi govorilo o agresiji. Jer ako nema agresije, Srbi su na dobitku. To je moguće učiniti samo ako se utvrdi da se devedesetih godina na ratištu u Hrvatskoj i BiH dogodio građanski rat. Iza te teze stajala je i politika Velike Britanije i ta se politika ustrajno gura u zadnjih 13 do 15 godina kroz nevladine udruge, kroz djelovanje Vesne Pusić, Stjepana Mesića i sličnih političara i pojedinih novinara. Toj politici trebala je samo presuda Gotovini i Markaču, te bar sekundi zatvora za njih dvojicu, da nastave djelovati u tom smjeru. No nakon što je Sud oslobodio hrvatske generale svake krivnje, ni srpski, ali ni hrvatski provoditelji te politike ne mire se s tim preokretom. Jer dok je 'Memorandum 1' Srpske akademije nauka i umjetnosti agresivnim ratom provodio Slobodan Milošević, 'Memorandum 2' provodi hrvatska vlast! Premijer Milanović nije se, dakle, zabunio kada je govorio o građanskom ratu, jer upravo on s pozicije premijera provodi unutarnju agresiju na Republiku Hrvatsku, a istu politiku dobrim dijelom provodi i predsjednik Josipović – napominje admiral Domazet, te dodaje da Srbija, upravo zbog pokušaja izjednačavanja krivnje za rat, i podiže neutemeljene optužnice protiv doktorice Bosanac, protiv Purde i drugih nedužnih hrvatskih građana, dok Hrvatska s druge ne čini ništa da zaštiti svoje interese i svoje građane.

'Srbija nikada ne smije pristati na trajni gubitak slavonskih zemalja'

U 'Memorandumu dva' izričito se navodi da u Vukovaru, istočnoj Slavoniji i na sjeveru Kosova treba ostvariti političku autonomiju za Srbe, te se dodaje da Srbija nikada ne smije pristati na trajni gubitak slavonskih zemalja, po principu po kojem zapadna Njemačka nikada nije pristala na gubitak istočne Njemačke. Ćirilica u tom kontekstu nije tek pismo, jer ćirilica je i hrvatsko pismo, kao što je i latinica srpsko pismo, već je ćirilica u ovom slučaju oružje za osvajanje Vukovara. Protuhrvatske snage, dakle snage koje provode Memorandum 2, dodatno su se uznemirile i aktivirale kada je Hrvatska dobila datum ulaska u EU. Hrvatska konačno napušta zapadni Balkan, ili jugosferu, zbog čega ju se sada, intenzivnije nego ikad, nastoji destabilizirati i oslabiti. Dokaz da je to doista tako je i upozorenje Veleposlanstva SAD-a izdano američkim građanima u Hrvatskoj, u kojem ih upozravaju da ne dolaze na Trg bana Josipa Jelačića za vrijeme prosvjeda protiv ćirilice u Vukovaru, jer bi se tamo, prema saznanjima Amerikanaca, moglo nešto loše dogoditi. Znali su, dakle, da se nešto priprema, nešto što je trebalo Hrvatsku kompromitirati i prikazati je kao ustašku zemlju, zemlju nasilja i netolerancije. Da li zbog činjenice da je najmoćnija zemlja na svijetu saznala što se priprema, ili zbog nekih drugih razloga, ništa se loše, hvala Bogu, na Trgu nije dogodilo. No, zato su fantomsku 'Građansku akciju', organizaciju bez adrese, članstva i vodstava, poslali da postavlja transparente koji vrijeđaju branitelje. Zanimljivo je da su akciju šačice anonimaca medijski popratile dvije velike medijske kuće: britanski BBC i Hrvatska televizija, koji su se pozivale na tu njihovu akciju. U Hrvatskoj, dakle, nisu problem Srbi, već Jugoslaveni, odnosno premijer Milanović, a dijelom i predsjednik Josipović, te Milorad Pupovac, koji Saborom hoda sa žutom vrpcom oko ruke. Ti Jugoslaveni ne mire se sa samostalnom Hrvatskom, već namjerno provociraju da kaos u Hrvatskoj bude što veći. Izvršitelji sveprisutne antihrvatske politike nisu, dakle, u Srbiji, već su to Jugoslaveni na vlasti u Hrvatskoj, koji uz pomoć ostataka UDBE i KOS-a u Hrvatskoj provode 'Memorandum 2' , odnosno velikosprsku, a samim time i antihrvatsku politiku, zbog čega se može zaključiti da je Hrvatska izložena unutarnjoj agresiji – zaključuje admiral Davor Domazet Lošo.

Autor: Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.