Evakuiraju se hrvatski radnici ‘uhvaćeni’ u Gadafijevo krvoproliće

Autor: hina

Situacija u Bengaziju stalno se pogoršava pa su radnici 'Montmontaže' u nedjelju ujutro zatražili pomoć oko evakuacije iz Libije. Riječ je o 11 hrvatskih državljana i deset njihovih kolega iz nekoliko drugih zemalja.

Otpravnik poslova hrvatskog veleposlanstva u Libiji Vojko Senker najavio je u nedjelju navečer da će radnici hrvatske tvrtke “Montmontaže” koji rade u Bengaziju biti evakuirani iz toga libijskog grada u najkraćem mogućem roku, a najkasnije za dva dana.

U telefonskoj izjavi za HTV Senker je rekao da se situacija u Bengaziju stalno pogoršava pa su radnici “Montmontaže” u nedjelju ujutro zatražili pomoć oko evakuacije iz Libije. Riječ je o 11 hrvatskih državljana i deset njihovih kolega iz nekoliko drugih zemalja, rekao je Senker.

Kako je najavio, oni će najvjerojatnije biti prevezeni posebnim letom jedne manje hrvatske zrakoplovne tvrtke u što skorijem roku, a najkasnije za dva dana.

Napomenuo je da u Libiji u hrvatskim tvrtkama radi 380 hrvatskih državljana, ali da zasad nema zahtjeva za evakuacijom radnika drugih hrvatskih poduzeća koji rade u Libiji ili naših građana zaposlenih u Libiji u stranim tvrtkama.

Senker je dodao da su predstavnici našega veleposlanstva u stalnom kontaktu s radnicima i hrvatskim tvrtkama koje imaju najveći broj djelatnika u Libiji, a to su Crosco, Geofizika i Viadukt.

U Libiji već četiri dana traju protuvladini prosvjedi po uzoru na uspješne narodne pobune u susjednim zemljama Tunisu i Egiptu. Libijske snage sigurnosti silom su odgovorile na prosvjede, a u sukobima je po podacima Human Rights Watcha poginulo više od 170 ljudi. Sukobi su najžešći u drugom po veličini libijskom gradu Bengaziju.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.