Europski sud za ljudska prava odlučio je o ‘slučaju Glavaš’

Autor: Iva Međugorac

Sud je odbacio Glavaševu tužbu.

Podsjetimo, Glavaš je pred spomenutim sudom pokrenuo postupak zbog prekomjerne duljine trajanja postupka pred Ustavnim sudom u našoj zemlji, a pri tome se pozvao na članak 6. Europske konvecnije o ljudskim pravima i temeljnim slobodama. Europski sud stava je kako je Glavaš svojim javnim istupima zlorabio pravo na tužbu Europskom sudu jer je povrijedio pravilo o povjerljivosti postupka sklapanja nagodbe, a prethodno je upozoren na to da su detalji o postupku sklapanja nagodbe povjerljivi, naglašavaju iz Ureda dodajući da protiv te odluke nije dopušteno niti jedno pravno sredstvo.
Inače, Glavašev postupak na Ustavnom sudu trajao je više od četiri godine, odnosno od rujna 2010. do siječnja 2015., a njegovi odvjetnici smatrali su kako se sa slučajem odugovlači radi političkih motiva. Na koncu Ustavni sud u siječnju prošle godine ukinuo mu je presudu u slučajevima garaža i selotejp u kojima je bio osuđen na osam godina zatvora, a Glavaš je od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdilo osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.