wikimedia.org

Europska komisija uputila prigovore Hrvatskoj!

Autor: Dnevno.hr

Smatraju da kasnimo s razvojem digitalnog tržišta i da bi troškovi brzog interneta trebali biti 30% niži.

Nakon što je objavila rujanski paket povreda propisa po državama članicama – u slučaju naše zemlje Europska komisija je utvrdila povrede u nekoliko sektora.

Smatraju da kasnimo s razvojem digitalnog tržišta i da bi troškovi brzog interneta trebali biti 30% niži. Komisija je uputila službenu opomenu Hrvatskoj jer još nije prenijela te mjere u svoje zakonodavstvo.

Komisija poziva Hrvatsku i da ukine diskriminatorna pravila u pogledu ribolovnih dozvola. Godišnje ribolovne dozvole izdaju se samo osobama s prebivalištem u Hrvatskoj, dok drugi mogu dobiti jedino dozvole koje vrijede do 30 dana. Posjetitelji koji žele loviti ribu cijelu godinu moraju kupiti 12 mjesečnih dozvola – što je 16 puta skuplje od godišnje dozvole. Komisija tu praksu smatra diskriminatornom i neusklađenom s Direktivom o uslugama.

Hrvatsku se uz Grčku, Irsku, Italiju i Portugal poziva da poboljša razmjenu informacija radi borbe protiv terorizma. Hrvatska još nije osigurala automatsku razmjenu podatka o DNK, podataka o otiscima pristiju i razmjenu podataka o registraciji vozila.

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.