Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Europarlamentarka Ivana Maletić ODBILA mjesto potpredsjednice Vlade

Autor: A.P.

Plenković joj je kao kompromisno rješenje ponudio da bude potpredsjednica Vlade bez portfelja, no nije htjela s pozicije potpredsjednice bez resora koordinirati kolege koji vode svoja ministarstva. U razgovoru s Plenkovićem odlučeno je da ona ostane u Bruxellesu.

Ivana Maletić nije htjela svojim ulaskom u Vladu ugroziti mjesto Tomislava Tolušića ili Zdravka Marića u Vladi Andreja Plenkovića, te će ostatizastupnica u Europskom parlamentu, doznaje Večernji list.

– S ljudske strane nije joj bilo prihvatljivo da zbog svoje pozicije izgura bilo kojeg od te dvojice ministara za koje smatra da dobro rade svoj posao. Maletić je mogla preuzeti ili Ministarstvo financija ili fondova EU i regionalnog razvoja, premda bi joj bila najdraža ideja o spajanju fondova EU i financija u jedno ministarstvo, no od te se kombinacije odustalo – kazao je izvor za Večernji list.

Plenković joj je kao kompromisno rješenje ponudio da bude potpredsjednica Vlade bez portfelja, no nije htjela s pozicije potpredsjednice bez resora koordinirati kolege koji vode svoja ministarstva. U razgovoru s Plenkovićem odlučeno je da ona ostane u Bruxellesu.

Maletić, piše Večernji, ne želi svaštariti, već 20 godina bavi se problematikom EU i drugi resor nije joj dolazio u obzir.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.