Zarko Basic/PIXSELL

Etlinger podnio ostavku na mjesto tajnika zagrebačkog SDP-a

Autor: Hina

Etlinger smatra da osobe koje se bore za nove funkcije trebaju prije toga napustiti stare te ne želi da se funkcija tajnika potencijalno dovodi u svezu s mogućim zloupotrebama

Dosadašnji tajnik zagrebačkog SDP-a Dominik Etlinger u srijedu je priopćio da je podnio ostavku na tu dužnost jer ne želi da se funkcija tajnika dovodi u negativan kontekst predstojećih unutarstranačkih izbora, na kojima će se kandidirati za predsjednika zagrebačke gradske organizacije.

Etlinger je u pismu upućenom predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću i njegovu ovlašteniku za Zagreb Saši Molanu kao razloge ostavke naveo izostanak komunikacije i konkretnih zadataka nakon završetka lokalnih izbora, te istaknuo da “ne želi biti na funkciji zbog funkcije”, već to mjesto prepušta osobi koja će imati povjerenje ovlaštenika da tehnički odradi mandat do završetka procesa unutarstranačkih izbora.

Etlinger smatra da osobe koje se bore za nove funkcije trebaju prije toga napustiti stare te ne želi da se funkcija tajnika potencijalno dovodi u svezu s mogućim zloupotrebama, stoji u priopćenju iz njegova stožera.

Bivši tajnik zagrebačkog SDP-a i aktualni kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a zahvalio se na dosadašnjoj suradnji, a ostavku i pismo poslao je i svim članicama i članovima gradskog SDP-a kojima je također zahvalio na suradnji, povjerenju i podršci, te se ispričao za greške uz ogradu da su mu “namjere uvijek dobre i iskrene”.

Iako je još donedavno veoma blisko surađivao s Bernardićem, dok je Bernardić bio predsjednik gradskog SDP-a, razišli su se nakon što je na lokalnim izborima predsjedništvo SDP-a Etlingera stavilo na nisko 23., neprolazno mjesto na listi za Gradsku skupštinu, iako je u njezinu prošlom sazivu bio jedan od najaktivnijih zastupnika.

Etlinger je, najavljujući kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a, rekao da namjerava postati “novi, drugačiji predsjednik” i pozvao članove na zajednički napor da SDP vrate “tamo gdje mu je mjesto”.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.