Patrik Macek/PIXSELL

Esih i Hasanbegović uputili otvoreno pismo premijeru, Bandiću i Stieru: Evo što traže

Autor: I.A.

Pismo istog sadržaja upućeno je premijeru, Davoru Ivi Stieru, političkom tajniku HDZ-a, koji se, nakon ostavke u Vladi zbog koalicije s HNS-om, sada smatra neformalnim vođom desnog krila HDZ-a te Milanu Bandiću

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović uputili su otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću te HDZ-ovcu Davoru Ivi Stieru, javlja Dnevnik.hr.

Od gradonačelnika Milana Bandića Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović, čija će stranka u Gradskoj skupštini imati pet zastupnika, “bezuvjetno zahtijevaju” da novi saziv Skupštine donese odluku o preimenovanju Trga maršala Tita i to, kako su naglasili, bez otezanja i na propisan način. 

Podsjetimo, Bandić je najavio da će o preimenovanju trga biti raspisan referendum, i to već u srpnju te da je najpoštenije da o tome odlučuju sami građani. Esih i Hasanbegović koji su preimenovanje Trga maršala Tita postavili kao glavni uvjet Bandiću za podršku u Skupštini, ističu da o imenovanju tog trga odluka nije ni donesena referendumu.

“Licemjerno je i nedopustivo da s pokušajem raspisivanja referenduma, pogotovo usred ljeta i na način koji omogućuje manipulacije i zloupotrebe nastavlja vrijeđati hrvatski narod i demokratski duh njegova glavnog rada”, stoji u pismu Bandiću u kojem pozivaju i gradske zastupnike HDZ-a “da još jednom ne iznevjere vlastite birače”.

Pa tako u pismu premijeru Plenkoviću Bruna Esih podsjeća predsjednika HDZ-a kako je zagrebačka organizacija te stranke svojedobno poduprla zahtjev za preimenovanjem Trga maršala Tita, ali je tijekom kampanje za gradonačelnika Drago Prgomet odustao od te potpore prebacujući odluku na Vladino savjetodavno tijelo – Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima.

“Bez obzira na međusobne stranačko-političke razlike, držimo da je naše nastojanje da se suvremena Hrvatska odlučno i trajno distancira od jugoslavenske i komunističke baštine ono što povezuje sve naše članove, pristaše i birače. zato očekujemo gospodine Plenković da će zastupnici vaše stranke u Gradskoj skupštini poduprijeti naš preduvjet postavljen gradonačelniku Bandiću te odbiti svaki oblik suradnje dok se taj biljeg nasilja nad hrvatskim narodom ne ukloni”, stoji u pismu koje potpisuje stranke Esih i Hasanbegovića.

Pismo istog sadržaja upućeno je i Davoru Ivi Stieru, političkom tajniku HDZ-a, koji se, nakon ostavke u Vladi zbog koalicije s HNS-om, sada smatra neformalnim vođom desnog krila HDZ-a.




Autor:I.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.