Dalibor Urukalovic/PIXSELL

ECA do daljnjeg zaustavila hidroavione: Zaustavljeni svi letovi!

Autor: M.M.

Do 30. studenog mora se otkazati čak 130 radnih mjesta, što čini 90% osoblja koje je ECA primorana otpustiti zbog neispravnih postupaka administrativnih tijela.

European Coastal Airlines obustavio je do daljnjega letove hidroaviona u Hrvatskojkako bi se spriječili utjecaji od strane administrativnih izvora na cijeli proces dok se ne osiguraju operativni uvjeti za održivi plan letova

Od kolovoza 2014. godine tvrtka European Coastal Airlines bilježila je ubrzan rast, te je u samo 22 mjeseca otvorila i povezala čak 15 destinacija. Više od 40.000 je sigurno i jednostavno prevezeno na željene destinacije s prvim Europskim hidroavionskim operatorom.

No od 12. kolovoza 2016 godine projekt je kontinuirano poremećen, a dijelom i potpuno zaustavljen bez opravdanih razloga. European Coastal Airlines u svojem se priopćenju  obraća Vladi Republike Hrvatske tražeći podršku i nadzor da bi izbjegli daljnju samovolju administrativnih tijela, a sve u cilju nastavka onoga što radimo najbolje, a to je povezivanje Hrvatske i šire.

ECA navodi da ne pronalaze drugu alternativu nego da za sada obustave sve letačke operacije. Naravno zbog toga visoku cijenu plaća skoro svaki administrativni unutar poduzeća, međutim ne postoji drugi način da se zaštite dosadašnja .

Do 30. studenog mora se otkazati čak 130 radnih mjesta, što čini 90% osoblja koje je ECA primorana otpustiti zbog neispravnih postupaka administrativnih tijela. ECA neće više ulagati sredstva u projekt Hrvatskih hidroaviona, sve dok trenutna administrativna situacija ne bude razriješena, te dok ne budu osigurani jasni i pouzdani uvjeti za rad na tržištu.

Autor: M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.