DUKAT NA METI NEZADOVOLJNIH KUPACA: Prodaju pokvareno mlijeko, vrhnje i varaju na gramaži?!

Autor: M. Marić

Dolaksom toploga vremena i ljetnih vrućina, veće su i opasnosti od kupovine pokvarenoga proizvoda i trovanja hranom koje može biti veoma opasno.

Slučaj nezadovoljnih kupaca zbog loše usluge hrvatskih trgovački centara sve je češća pojava. Kupci se najčešće žale na pokvareno meso, suhomesnate proizvode te trulo voće i povrće.

No, na listi kritika našao se i najpoznatiji proizvođač mliječnih proizvoda u Hrvatskoj – Dukat. Pokvareno mlijeko i jogurt koje Dukat prodaje na policama trgovačkih centara s razlogom su se našli na meti nezadovoljnih kupaca i tako doprinijeli negativnoj reputaciji navedenoga proizvođača mliječnih proizvoda.

“Svaki jogurt koji pakirate “3+1 gratis” napunjen je vodom oko 30 grama netto. Umjesto 180 grama. Već mjesecima to gledam i nadam se da ne kradete, da je slučajno.. Ali kradete nas“, napisao je nezadovoljan potrošač na službenoj Facebook stranici Dukata. Komentar je popraćen i fotografijom proizvoda kako bi optužbe dobile na vjerodostojnosti:

Facebook / Dukat
Facebook / Dukat

Akcijska prodaja jogurta u Dukatu svakako je lažna jer iz priloženoga možemo primijetiti da velik dio volumena plastične čašice jogurta zauzima upravo – voda. Varanje na gramaži čest je trik kojima proizvođači pokušavaju prevariti kupce. Iako je zbog dovođenja kupca u zabludu zakonom propisana novčana kazna, Dukat je razočaranog kupca samo pozvao da se javi na njihov besplatni telefon kako bi razmotrili o čemu se radi.

Da je ovo samo slučajnost, možda bismo i povjerovali da se još jedan razočarani kupac nije javio Dukatu. Ovoga je puta u pitanju bilo vrhnje za šlag koje se niti nakon propisanog vremena miksanja nije htjelo zgusnuti. “Kupila sam najskuplje vrhnje za šlag, Dukatovo, naravno, pretpostavljajući da će biti i najbolje… Nažalost, završilo je u smeću jer se nije htjelo zgusnuti… propala rođendanska torta za moju kćer.”

I u ovom je slučaju Dukat nezadovoljog potrošača uputio na besplatan broj.  Da je slučaj sa šlagom veoma čest, potvrdila je nekolicina kupaca svojim komentarima: “I meni je isti Dukatov “šlag” neki dan završio u smeću”, “Nije bio dobro uskladišten. Za istući ga mora biti jako hladan.”

Facebook / Dukat
Facebook / Dukat

Da Dukatovi pokvareni proizvodi redovito stoje na policama trgovačkih centara, doznali smo iz i prve ruke. Naša je čitateljica kupila Dukatovo trajno mlijeko kojemu je rok trajanja bio 3. lipnja 2015. Mlijeko je već 3. lipnja u rano jutro bilo pokvareno i više sličilo siru nego mlijeku.




Dolaksom toploga vremena i ljetnih vrućina veće su i opasnosti od kupovine pokvarenoga proizvoda i trovanja hranom koje može biti veoma opasno. Stoga čuvajte račune od svake kupovine i obavezno reklamirajte prodavaču neispravan proizvod jer su vam dužni vratiti novac.

Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.