Tomislav Miletic/PIXSELL

Dugovi zdravstvenog sustava iznose oko 3,5 milijarde kuna, Kujundžić najavio sastanak s veledrogerijama

Autor: Dnevno.hr

Kujundžić kaže kako nije najavio kažnjavanje pacijenata zbog nedolaska na dogovorene termine za dijagnostičke pretrage.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je da će se idući tjedan sastati s predstavnicima veledrogerija kako bi razmotrili problem plaćanja dugova za lijekove, koji su u nekim bolnicama stari po dvije i pol godine.

“Moja je obveza sastati se sa svima, a posebice s onima kojima duguje sustav zdravstva. Nažalost, dugovi postoje – dugovi prema ljekarnama, koji su prihvatljivi i nisu tako dugački, međutim, tu su dugovi bolnica, koji se kreću prema 2,5 godine”, izjavio je Kujundžić prilikom posjeta Klinici za tumore. Ukupni dugovi zdravstvenog sustava iznose oko 3,5 milijarde kuna i s time će se Vlada morati nositi, kazao je Kujundžić.

Izjavio je i kako nije najavio kažnjavanje pacijenata zbog nedolaska na dogovorene termine za dijagnostičke pretrage. “Nisam nikada rekao – kažnjavanje, ali morat ćemo na neki način upozoriti pacijente da ne mogu uzimati termine, a ne doći”, rekao je. Posebice se to odnosi na postupke kao što je MR, gdje snimanje traje 40-ak minuta i velik je gubitak ako pacijent ne dođe. “Tražimo rješenje, no prvo ćemo ići preko medija upozoriti pacijente ako neće ići na pregled, da to jave u bolnice gdje imaju termine da možemo ubaciti drugoga pacijenta”, rekao je Kujundžić.

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.