Facebook

Dubrovački portal istražio i objavio: ‘Imamo dokaze, Kristićima gume godinama buše susjedi’

Autor: Dnevno.hr

Je li Maro Kristić samo iskoristio situaciju koja se događa redovno i ne samo njemu, kako bi se sažalili nad njim i dobio naklonost birača?

Maro Kristić na Facebooku se požalio kako mu je odmah po objavi kandidature za gradonačelnika Dubrovnika netko probušio sve četiri gume na automobilu.

>>>Jučer Most objavio da je njihov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika, danas našao probušene gume na automobilu

“Obitelji Kristić bušenje guma na automobilu u posljednjih nešto više od godinu dana, odnosno čak iz vremena kad Maro Kristić nije bio nikakav kandidat, više je pravilo, nego iznimka”.

Dubrovački dnevnik stupio je u kontakt s osobom (navode kako su podaci poznati redakciji te je osoba spremna o svemu svjedočiti na sudu) koja je dva puta prošle godine bila pozvana na obavijesni razgovor kao potencijalni osumnjičeni zbog bušenja guma ocu od Mara Kristića. Otac Mostovca je bušenje guma na automobilu, na istoj lokaciji, prijavio policiji dva puta početkom 2016. S obzirom na to što je Kristić s ovim svjedokom slučaja u sudskom sporu, ovaj je između ostalih pozvan na razgovor kao mogući počinitelj.

Svjedok je potvrdio za Dubrovački dnevnik kako je I. K., otac od Mara, 28. siječnja 2016. prijavio bušenje guma na osobnom automobilu. Tek sedam dana nakon toga ponovno su mu na automobilu probušene gume te je to ponovno prijavio policiji. Naravno, opet na istoj lokaciji, pokraj Kina Slavice. Svjedok Dubrovačkog dnevnika tvrdi kako je inzistirao da idu na poligraf po pitanju tih bušenja guma, nakon čega su Kristići odustali od daljnjih radnji.

Iz PU dubrovačko – neretvanske potvrdili  su ove informacije Dubrovačkom dnevniku.

Dubrovačkom dnevniku, uz službenu potvrdu iz policije, javili su se građani koji žive u tom dijelu Grada. Radi se o lokaciji pokraj Kina Slavice, gdje se i obitelji Kristić događaju incidenti s gumama. Susjedi tvrde kako je bušenje guma u tom kvartu više pravilo, nego iznimka. Često se događa i jedini je problem što se još uvijek nije otkrilo o kojem se susjedu ili više njih radi. Dubrovnik ima veliki problem s parkingom tijekom cijele godine, a kako se bliži turistička sezona, problem se samo intenzivira.  Nekome to smeta, kad ne uspije neometano parkirati ispred vlastite kuće ili hodati tom zonom zbog brojnih automobila koji uzurpiraju posljednje slobodne površine te reagira na taj gnjusni način – bušenjem guma.




“Ipak, gnjusno bušenje guma revoltiranih susjeda i oštećenje nečije imovine navodno zbog političkih obračuna dvije su odvojene teme, a njihovo spajanje teška manipulacija”, navode na portalu.

Dubrovački dnevnik iz vulkanizerskih krugova dobio je pak informaciju kako prijavljeni slučajevi bušenja guma na vozilima obitelji Kristić nisu jedini.  Kao što ni Maro Kristić, prema njegovom jučerašnjem priznanju, navodni politički motivirani incident nije prijavio policiji, obitelj Kristić to isto nije napravila mnogo puta. No, dok takva nedjela ne moraju prijaviti policiji, gume na automobilu ipak moraju vratiti u prvobitnu funkciju.  Žale se tako, prema riječima svjedoka iz vulkanizerskih krugova, kako im stalno buše gume na automobilima.  Nemaju sreće Kristići u tom kvartu, kao i još mnogi drugi građani, tvrde upućeni.

”Ne apeliram na građane Republike Hrvatske da nas zaštite, jer da smo htjeli biti zaštićeni ne bismo niti krenuli u ovaj projekt promjena i zaštite nacionalnih interesa pred postojećim interesnim skupinama. Apeliram da naćule uši i otvore oči. Saborski zastupnik Mosta Maro Kristić danas je objavio kandidaturu za gradonačelnika Dubrovnika, a nedugo zatim na njegovom su automobilu oštrim predmetom probušene gume. Nekome je očito poremetio planove i izazvao reakciju straha, tolikog straha da je ta osoba posegnula za ovako agresivnim činom,” rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov.




“Nakon svih potvrđenih informacija, od službenih izvora i s terena,  od samih građana do vulkanizera,  jasno je kako upravo te informacije imaju puno veću logičnost i vjerojatnost od toga da Kristićeve gume pucaju zato što nekome smeta kao kandidat. Izgleda kako bi građani trebali biti ti koji će uputiti apel Mostovcima koji su očito u tolikom strahu da će im se poremetiti planovi da posežu za ovako agresivnim činom laži, manipulacije i demagogije.”, zaključili su na portalu.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.