Photo: Patrik Macek/PIXSELL

‘Državno odvjetništvo ‘ordinira’ po SDP-ovom nalogu: Nakon Opačićkina poziva nasrnuli na molitelje, zašto ne reagiraju na Mrsićevu aferu?’

Autor:

Naš sugovornik smatra da je molitva pozitivan čin te da u tome ne bi trebalo biti ništa negativno.

Vukovarsko Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je u četvrtak izvide vezano za slučaj okupljanja molitvene inicijative ispred vukovarske Općinske županijske bolnice kako bi utvrdili elemente mogućih kaznenih djela za koje se progoni po službenoj dužnosti. Impresivna je ova hitra reakcija Odvjetništva koje je interveniralo ubrzo nakon što ih je na reakciju pozvala SDP-ova Milanka Opačić. Kako bi samo idilična država bili da jednako revno kao što ustaju na molitvenu zajednicu ustaju na političare koji su se našli s prstima u pekmezu kao što je to primjerice slučaj sa SDP-ovim Mirandom Mrsićem i njegovom suprugom. Svoj komentar na rad DORH-a, ali i na kompletnu situaciju za naš portal iznio je pravni ekspert Pero Kovačević.

– Kada god netko iz SDP-a podnese kaznenu prijavu ili javno reagira Državno odvjetništvo odmah skače, a to me impresionira. A imamo recimo sada aktualnu aferu od Mrsića, nikome ništa. Kao da se ništa nije događalo, imali smo bezbroj takvih situacija i očito je da Dorh reagira samo na pozive iz SDP-a, tada glume pravnu učinkovitost, a u bezbroj drugih situacija šute. Došli smo u vrijeme demokratskog centralizma kada vidimo da SDP reagira na molitvu jer očito je da se treba raditi nešto što je u Partiji zaključeno da se treba raditi. Oni očigledno odlučuju i o tome što će se objavljivati pa je izgleda zato RTL-u trebalo mjesec dana da objave vijest o Mrsićevoj aferi. Sve to govori da je u Dorhu potrebno napraviti korijenite promjene. Nemam ništa protiv da se ukoliko postoje indicije za kazneno djelo na to regira, kao što je to slučaj sada ispred vukovarske bolnice jer doista nitko iz bolnice nema pravo objavljivati koja će od žena ići na abortus, ako je to uopće točno, to nije situacija i tu DORH treba reagirati, ali imamo daleko težih situacija gdje DORH šuti. Ljudi imaju pravo moliti se, zašto se ne bi imali pravo moliti to je demokracija i to ne treba biti problem, dapače to je pozitivna, a ne negativna situacija- zaključio je Kovačević.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.