Marko Prpic/PIXSELL

Državna revizija utvrdila je nepravilnosti u MVEP-u za mandata Vesne Pusić!

Autor: T. P./HRT

Vesna Pusić nije željela komentirati slučaj.

Državna revizija utvrdila je nepravilnosti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za mandata Vesne Pusić vezane uz isplate prema ugovoru o djelu. Od 2013. do kraja prošle godine administrativnoj tajnici zaposlenoj u Ministarstvu isplaćeno je gotovo 300 tisuća kuna bruto preko ugovora o djelu za poslove koje je trebala obavljati u sklopu redovitog rada. Državna revizija dostavit će izvješće DORH-u i Saboru, javlja HRT.

“Za te poslove sa zaposlenicom ministarstva nisu se smjeli zaključivati ugovori o djelu. To je po zakonu? To je po Zakonu o državnim službenicima. Dakle, oni su time prekršili zakon? Da tako je. Mi smo to naveli u izvješću”, kazala je pomoćnica glavnoga državnog revizora za odnose s javnošću Biserka Čoh Mikulec. Dodala je kako je Ministarstvo vanjskih poslova prihvatilo njihov nalaz te potvrdili kako će postupiti po Zakonu o državnim službenicima.

Vesna Pusić nije željela komentirati slučaj. U Rijeci je novinarki HRT-a samo poručila da nije vidjela nalaz Državne revizije, no ako u njemu navedeno stoji, tajnica je sve to i zaslužila.

Autor:T. P./HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.