Damir Spehar/PIXSELL

DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Stižu nam neprirodne temperature

Autor: A.P.

U Zagrebu su jutros bila 3 Celzijusova stupnja, a do kraja dana u unutrašnjosti temperature će ići čak do 14°C.

U naše krajeve nakon nekoliko hladnih dana stiže južina. Meteorolozi Državnog hidormeteorološkog zavoda najavljuju već danas značajno zatopljenje.

U Zagrebu su jutros bila 3 Celzijusova stupnja, a do kraja dana u unutrašnjosti temperature će ići čak do 14°C.

Naime, u četvrtak će prevladavati djelomice sunčano vrijeme s promjenljivom naoblakom. Mjestimice će uz više oblaka padati kratkotrajna kiša, ujutro i prijepodne ponajprije u unutrašnjosti, a u drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Vjetar će biti slab i umjeren, u gorju ponegdje i jak južni i jugozapadni. Na Jadranu će puhati većinom jugo koje će prema kraju dana jačati, a u Dalmaciji i istočni vjetar. Najviša dnevna temperatura na Jadranu ići će od 14 do 17 stupnjeva Celzijusovih.

U petak će na Jadranu i predjelima uz Jadran biti promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito na sjevernom Jadranu. Drugdje djelomice, prijepodne u Slavoniji i pretežno sunčano, a uz više oblaka prema kraju mjestimice kiša. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, ponedje i vlo jako. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 2 do 7, na Jadranu od 11 do 14, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 17 °C.

Do kraja tjedna nastavit će se slično vrijeme, a onda će od ponedjeljka u većini krajeva zasjati sunce. Jutarnje temperature bit će vrlo visoke za ovo doba godine – ponegdje više od 10°C, a dnevne će ići i do 19°C.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.