Photo: Patrik Macek/PIXSELL

DRAMATIČAN APEL: Molimo za pomoć! Perverzije za proslavu godišnjice Parka prirode Lastovo

Autor: Iva Međugorac

Djelatnici Parka prirode Lastovo zgroženi su proslavom koja se odvija na njihovom otoku.

Danima hrvatska javnost svjedoči pregovorima oko sastavljanja Vlade u kojoj su ključni akteri HDZ i Most, a razlog tome jesu ponovljeni rezultati parlamentarnih izbora. No, dok oni pregovaraju oko toga tko će zasjesti u koju ministarsku fotelju mostov tehnički ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović ne reagira na aktivnosti koje se više od godinu dana odvijaju u Parku prirode Lastovo, a o čemu naš portal jedini progovara prenoseći svjedočanstva ogorčenih djelatnika. Kako kažu ministar Dobrović i sada nijemo promatra perverzije koje se u Parku pripremaju, a riječ je o rasporedu proslave desete godišnjice postojanja Parka prirode Lastovsko otočje.

Mali park kao što je Lastovo u koordinaciji sa osuđenim ravnateljem Kristom Jovanovićem i njegovom zamjenicom Jelenom Matoković dogovara koncert Nene Belana i Fiumensa. Događanje je to za čiju organizaciju sredstava nisu imali neki drugi znatno bogatiji parkovi prirode pa se naši sugovornici pitaju je li to jedan od oblika štednje za kojega se mostovci zalažu na nacionalnoj razini. Kako je moguće da dopuštaju skupe proslave poput ove, a s druge strane javno moraliziraju bez premca nejasno je zgroženim zaposlenicima Parka.

Dotakli su se naši sugovornici i kadroviranja o kojem svjedočimo ovih dana te kažu da ih brine, pa čak i zgražava mogućnost da Ministarstvo zaštite okoliša ponovno pripadne Mostu, jer njihov ministar Dobrović i pomoćnica za područje parka prirode Irina Zupan ne da nisu napravili ništa za to područje, već su dodaju djelatnici ostavili skoro sve kadrove bivšeg ministra Mihaela Zmajlovića i njegovog pomoćnika koji su birani isključivo po partijskoj liniji. Vidljivo je to, nastavljaju, iz stanja u parkovima, a osobito iz stanja u njihovom parku u kojem još stoluje osuđeni ravnatelj iako je sa svim njegovim aktivnostima od ranije upoznata ne samo pomoćnica Zupan već i ministar Dobrović osobno.

Ipak, ovaj dvojac posve je nezainteresiran za stanje u parku iz čega ovi neumorni djelatnici zaključuju da im nedostaje znanja za rukovođenje ovom institucijom, ili naprosto nemaju dovoljan broj stručnih kadrova koji bi riješili tu problematiku. Bezidejnost mostovih kadrova, ali i sumnjivi poslovi njihovih prethodnika predvođenih Zmajlovićem doveli su do još većeg urušavanja kvalitete parkova prirode i nacionalnih parkova.

Jer da tome nije tako kako objasniti činjenicu da posjeduju presude i rezultate rada ravnatelja Jovanovića te da je pomoćnica Zupan gostovala na ovom otoku, a usprkos svemu tome nije poduzela ništa? Molimo za pomoć, poručuju dramatično na koncu ovi radnici koji svoju bitku vode već godinu dana pokušavajući se bezuspješno izboriti za pravdu.

Dnevno.hr
Dnevno.hr

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.