Ivica Galovic/PIXSELL

DRAMA U HDSSB-U: Burić zatražio izbore, Vulin tvrdi da on i Glavaš nisu suspendirani!

Autor: dnevno.hr

Postojeći problemi rješavat će se unutar stranke i sve odluke bit će u skladu sa statutom HDSSB-a, kazao je Vulin.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin potvrdio je da je održana sjednica Predsjedništva stranke, ali nije želio govoriti o donesenim odlukama i zaključcima najavivši da će sutra to učiniti stranačko vodstvo.

”Postojeći problemi rješavat će se unutar stranke i sve odluke bit će u skladu sa statutom HDSSB-a”, kazao je Vulin, javlja HRT.

– Nije točno da smo Branimir Glavaš, ja i još neki članovi vrha stranke suspendirani. Večeras smo održali izvanrednu sjednicu Predsjedništva stranke zbog unutarstranačkih problema koji su nam se pojavili, ali time nećemo zabavljati javnost. Sve što smo učinili i što je odlučeno biti će u skladu sa našim Statutom, a više o tome reći ćemo na tiskovnoj konferenciji u srijedu – rekao je u srijedu kasno navečer predsjednik HDSSB-a.

Loš rezultat HDSSB-a na parlamentarnim izborima, gdje su spali svega na jednog saborskog zastupnika, ipak bi mogao stajati “glave” Dragana Vulina, predsjednika te stranke. Nezadovoljstvo u stranci, kako se može iščitati i iz priopćenja, naraslo je do te mjere da se traži hitan izbor novog vodstva.

Zamjenik predsjednice Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić ranije je izvijestio da veći broj članova stranke traži sazivanje izvanrednog, izbornog sabora HDSSB-a radi izbora novoga vodstva stranke. Naveo je da se zahtjev upućuje zbog loših izbornih rezultata HDSSB-a u posljednjih 20 mjeseci, lošeg stanja u stranci te nefunkcioniranja stranačkih tijela propisanih statutom HDSSB-a. Tvrdi i da velik broj članova HDSSB-a, uključujući veliku većinu članova Glavnog odbora stranke i značajnog broja članova Predsjedništva i drugih stranačkih tijela, zahtijeva hitno sazivanje sjednice Glavnog odbora stranke te donošenje odluke o hitnom sazivu izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a, radi izbora novog vodstva stranke, demokratskim putem, uključujući tajno glasovanje.

Podsjetimo, Dragan Vulin je na čelu HDSSB-a dvije godine. U rujnu u izbornoj noći, Branimir Glavaš je na upit novinara, rekao kako u lošem rezultatu ne vidi krivicu Dragana Vulina te da neće biti promjene u vrhu.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI