Davor Visnjic/PIXSELL

Drago Prgomet napušta visoku politiku i vraća se onome što najbolje radi!

Autor: Tea Šojat

Odlaskom Prgometa, a uskoro i Mikulića, zbog čijeg odlaska ostaje i slobodna funkcija predsjednika zagrebačkog HDZ-a pojavljuju se navodi kako bi mjesto moglo pripasti Ressleru ili Hermanu

Kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika i nekadašnji zamjenik predsjednika ove stranke Drago Prgomet napušta visoku politiku i ubuduće će većinu vremena posvećivati svojoj liječničkoj profesiji.

Kako se može neslužbeno doznati u HDZ-u, Prgomet je definitivno odustao od ambicije da postane predsjednik zagrebačkog HDZ-a, a vjerojatno će podnijeti i ostavku na funkciju saborskog zastupnika.

Da bi Prgomet mogao postati šef zagrebačkog HDZ-a dosta se pričalo ovog proljeća nakon što je bio nominiran za kandidata stranke za prvog čovjeka Zagreba na lokalnim izborima. On je bio izbor predsjednika stranke Andreja Plenkovića, što je gradska organizacija HDZ-a u Zagrebu pomalo nevoljko prihvatila. Stoga i nije imao stopostotnu podršku stranačke infrastrukture što je, među ostalim, bio i uzrok da je prošao loše na lokalnim izborima gdje je bio tek peti. Više glasova od njega dobila je i kandidatkinja desnice Bruna Esih koju je također podržao dio članstva i birača HDZ-a, prenosi novilist.

Nakon toga bilo je puno riječi i o tome da će zagrebački HDZ biti raspušten, a u izborima koji bi uslijedili Prgomet bi postao novi predsjednik. Međutim, od toga neće biti ništa budući da je Prgomet odlučio odustati od namjere da postane prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a.

Jedina politička funkcija koju bi ubuduće Prgomet mogao obnašati jest predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba. Naime, aktualni predsjednik, ujedno i prvi čovjek HDZ-a Grada Zagreba, Andrija Mikulić, uskoro bi trebao postati šef Državnog inspektorata pa će podnijeti ostavku na obje funkcije.

Tko će biti kandidati za novog predsjednika zagrebačkog HDZ-a još uvijek nije poznato. Kao kandidat se spominjao Plenkovićev savjetnik Karlo Ressler, koji je rodbinski povezan s utjecajnim Vladimirom Šeksom, ali se od toga ipak odustalo. Mogući kandidat je i liječnik Mislav Herman.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.