Zagrebačka nadbiskupija

Kardinal Bozanić primio Čovića: Razgovarali o stanju Hrvata u BiH

Autor: A.P.

Tijekom radnog posjeta član Predsjedništva BiH će se u ponedjeljak susresti sa zagrebačkim nadbiskupom, kardinalom Josipom Bozanićem. U 13.00 sati je predviđen tête–à–tête susret s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, a potom je planiran sastanak izaslanstava dviju država.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović  u ponedjeljak je u radnom posjetu  Republici Hrvatskoj.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak, 7. studenog 2016. godine u Nadbiskupskom dvoru dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

Kardinal Bozanić i dr. Čović u srdačnom su razgovoru razmotrili mnoga pitanja koja su vezana uz stanje Hrvata u Bosni i Hercegovini.


 U 13.00 sati je predviđen tête–à–tête susret s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, a potom je planiran sastanak izaslanstava dviju država.

Isti dan hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović će se susresti i s predsjednikom Hrvatskog sabora Božom Petrovom, a potom će prisustvovati sjednici Predsjedništva HDZ-a Republike Hrvatske, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Uz predsjednika Sabora sastanku nazoče: potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković, predsjednik Odbora za Hrvate izvan RH Božo Ljubić, predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Robert Podolnjak, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač, potpredsjednik Odbora za obitelj, mlade i sport Miro Bulj te potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Joško Klisović.

Autor: A.P.