Flickr

Doznake, recepte i uputnice sada možete dobiti putem – mobilne aplikacije!

Autor: T. P.

U prvoj fazi, mobilni portal će moći koristiti oko 1,5 milijuna građana, a do Nove godine omogućit će se za sve osiguranike.

Pacijenti će od ovoga tjedna sa svojim liječnicima moći komunicirati i preko aplikacije jer Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pokreće mobilnu aplikaciju kojom će osiguranici biti povezani sa svojim obiteljskim liječnikom, piše Novi list.

Pomoću mobitela pacijenti će moći od liječnika zatražiti da im se prepiše lijek, izda doznaka za bolovanje ili se pak naručiti na vađenje krvi ili pregled.

Prije uporabe aplikacije pacijent će prvo morati od liječnika dobiti lozinku za ulaz na mobilni portal. Aplikacija bi trebala znatno olakšati rad liječnicima i uštedjeti vrijeme pacijentima, koji su inače za navedene usluge morali dolaziti osobno u ordinaciju.

Riječ je o dogradnji postojećeg eHZZO portala za pacijente na koji se u protekla dva mjeseca prijavilo 2500 osiguranika. Dnevno se uslugama portala, koji ima jednaku funkciju kao i mobilni portal, koristi od 60 do 80 ljudi.

“Kad uđete u sustav putem mobilne aplikacije, vaš zahtjev za terapijom automatski ulazi u doktorovu aplikaciju, i ustvari ste mu zamijenili sestru. On odgovara s da ili ne.

Ako je odgovor pozitivan, primate poruku da je recept upućen u ljekarnu, a ako je odgovor negativan, primate poruku da nazovete liječnika telefonom ili dođete na pregled”, objašnjava ravnatelj HZZO-a Fedor Dorčić. Putem aplikacije građani će se moći naručiti i za pregled kod izabranog ginekologa ili zubara.

U prvoj fazi, mobilni portal će moći koristiti oko 1,5 milijuna građana, a do Nove godine omogućit će se za sve osiguranike.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI