Hrvoje Jelavic/PIXSELL

‘Došli smo i do toga da braniteljima žele suditi i njihovi neprijatelji, oni isti protiv kojih su se borili i koje su pobijedili u Domovinskom ratu’

Autor: dnevno.hr

''Preko 900 žrtava hrvatskog Domovinskog rata još nije pronađeno, smrt im je još obavijena tajnom, njihovi bližnji još su u neizvjesnosti. Gdje je tu pravda ?'', navode

U Zagrebu je održana konferencija pod nazivom Quo vadis, Europa, gdje su najviši hrvatski dužnosnici na čelu s premijerom Plenkovićem raspravljali o sadašnjosti i budućnosti EU.

”Konferencija se održava u godini kada obilježavamo 25. obljetnicu neovisnosti Republike Hrvatske i početka velikosrpske agresije . Godini kada obilježavamo i 25. obljetnicu najvećeg masakra nakon Drugog svjetskog rata, masakra 267 ranjenika na Ovčari. Za koji dan obilježit ćemo 25. obljetnicu sjećanja na žrtvu Vukovara, sjećanje na tromjesečno masakriranje stanovnika Vukovara, čija je kulminacija bila Velepromet i Ovčara.

Kroz protekle mjesece obilježili smo obljetnice masakra civila u Lovasu, Donjim Kukuzarima, Voćinu, Četekovcima, Hrvatskom Čuntiću, Baćinu, Širokoj Kuli, Gornjim Jamama, Joševici, Čanku, Tovarniku, Kostrićima i na mnogim drugim mjestima. Za nekoliko dana obilježit ćemo 25. obljetnicu stradanja civila u Škabrnji i Nadinu. Obljetnice obilježavamo već 20 godina i svake godine na obljetnicama se stalno ponavlja samo jedna rečenica, ista na svim komemoracijama Ovdje je počinjen zločin za koji nitko nije odgovarao !

Preko 900 žrtava hrvatskog Domovinskog rata još nije pronađeno, smrt im je još obavijena tajnom, njihovi bližnji još su u neizvjesnosti. Gdje je tu pravda ?

Sudili smo i osudili svoje hrvatske branitelje, junake hrvatskog Domovinskog rata, druge smo izručili sudu u Haagu da im sudi, a sada, došli smo i do toga, našim hrvatskim braniteljima žele suditi i njihovi neprijatelji, oni isti protiv kojih su se borili i koje su pobijedili u hrvatskom Domovinskom ratu. Quo vadis , Croatia ?

Umjesto da raspravljaju o Hrvatskoj, našoj sadašnjosti i budućnosti,i donose odluke o tome, najviši hrvatski dužnosnici raspravljaju o sadašnjosti i budućnosti EU, a Hrvatskoj i Hrvatima kako bude.

Dolaze na naše obljetnice , svaki put čuju Ovdje je počinjen zločin za koji nitko nije odgovarao, čuju plač i vide tugu roditelja, udovica i djece onih čije kosti još nisu pronađene, i ništa ne poduzimaju, jer njih brine sadašnjost i budućnost EU. Quo vadis, Croatia ?, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik ŽV SHP-a Tomislav Čolak.

Autor: dnevno.hr