Davor Puklavec/PIXSELL

DORH PORUČIO HANŽEKOVIĆU: Vaše tvrdnje su neistinite

Autor: dnevno.hr

Hanžeković u emisiji NU2 kod Aleksandra Stankovića kazao kako je državni odvjetnik Dinko Cvitan doveden sa zadatkom da podigne optužnicu protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odlučno odbacuje kao neistinite i tendenciozne tvrdnje odvjetnika Marijana Hanžekovića, izrečene u emisiji Nedjeljom u dva, o političkom progonu okrivljenog gradonačelnika Zagreba i imenovanju Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana s ciljem progona okrivljenika bez dokaza. (7. 11. 2016.) Takvim iznošenjem neistinitih i zlonamjernih tvrdnji o Glavnom državnom odvjetniku, kao i o državnoodvjetničkoj organizaciji u cjelini, bez ikakvih argumenata, odvjetnik Marijan Hanžeković obmanjuje gledatelje navedene emisije, ali i cjelokupnu javnost, s obzirom da su iste prenesene i u drugim sredstvima javnog priopćavanja. Smatramo kako ovakav istup odstupa od zahtjeva profesionalne i opće kulture te predstavlja kršenje odredbi Kodeksa odvjetničke etike, navodi se u priopćenju DORH-a.

Podsježamo, Hanžeković u emisiji NU2 kod Aleksandra Stankovića kazao kako je državni odvjetnik Dinko Cvitan doveden sa zadatkom da podigne optužnicu protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Hanžeković je dodao i kako nema dokaza za to te da uplaćenih 15 milijuna kuna jamčevine za Bandića nemaju veze s njegovim poslovima za Zagrebački holding.

Hanžeković je tada također kazao kako je proces protiv Bandića politički te je plaćanjem njegovog jamstva “htio sebi nešto dokazati, a Bandić za to nije ni znao”.

Autor: dnevno.hr