pixabay.com
pixabay.com

DORH istražuje smrt dječaka otrovanog salmonelom

Autor: dnevno.hr

Nalaz obdukcije pokazuje da je petogodišnji dječak iz Bregane umro od salmoneloze nakon konzumacije jaja iz Kauflanda

Zbog smrti petogodišnjeg djeteta iz Bregane, koja je prema nalazu obdukcije nastupila zbog trovanja jajima zaraženima salmonelom, Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu istražuje moguću odgovornost u tom slučaju.

Prema mjestu stanovanja djeteta za slučaj je nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu, koje je u petak dobilo rezultate obdukcije, rekao je glasnogovornik velikogoričkog Županijskog državnog odvjetništva Dražen Diklić.

Nalaz obdukcije pokazuje da je petogodišnji dječak iz Bregane umro od salmoneloze nakon konzumacije jaja iz Kauflanda uvezenih iz Poljske. Odvjetnica Dijana Kladar rekla je kako obitelj još nije dobila nalaz obdukcije. Nada se da će ga dobiti jer je Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku još 30. listopada zaprimio njihov zahtjev za tom dokumentacijom.

Mesna industrija “Braća Pivac” priopćila je da nisu dobili nikakvu službenu obavijest mjerodavnih tijela niti su upoznati sa službenim rezultatima obdukcije. Zadnjih dana u Hrvatskoj je zbog salmonele s tržišta povučeno nekoliko proizvoda.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI