Luka Stanzl/PIXSELL

Domovinska koalicija: ‘Grafiti na sisačkoj biskupiji izravna su prijetnja smrću biskupu Košiću!’

Autor: T. P.

"HSP AS i Domovinska koalicija najoštrije osuđuju ovakve poteze koji ne predstavljaju tek puko neslaganje marginalnih skupina sa šutljivom većinom, već iste treba shvatiti jedino i isključivo kao prijetnje smrću!", stoji u priopćenju Domovinske koalicije.

Izvrsna propovijed sisačkog biskupa mons. Vlade Košića povodom blagdana Velike Gospe na misi u Gorama dovela je do opasne reakcije kojoj smo danas svjedoci. Crvena zvijezda petokraka, “Smrt fašizmu – sloboda narodu” i “Antifa Sisak” grafiti su koji su jutros osvanuli na objektu u vlasništvu Sisačke biskupije čime se šalje izravna prijetnja jednom vjerskom pastiru.

“Kako znamo da je pozdrav „Smrt fašizmu – sloboda narodu“ bio pečat na smrtnim presudama u poslijeratnim godinama, ovom prigodom tražimo od državnih institucija da promptno reagiraju kako bi naručitelje ovih gnjusnih poruka priveli pred lice pravde”, istaknuo je Ivan Tepeš u ime Domovinske koalicije te dodao:

“Nakon osude udbaških čelnika Josipa Perkovića i Zdravka Mustača svima u Hrvatskoj postalo je itekako jasno kako je lustracija jedino rješenje za raščišćavanjem s prošlošću kao preduvjetom za našom boljom budućnošću. Senzibiliziranje javnosti oko ideje lustracije, dovelo je do panike u neokomunističkim i jugofilnim redovima što je vidljivo po oskvrnjivanju spomenika heroja Mire Barešića i Jean Michel Nicoliera, a kulminiralo je ovom prijetnjom mons. Vlade Košića. Stoga smo svi opravdano zabrinuti zbog reakcija i Narodne koalicije koja sve više podsjeća na djelovanje Narodnog fronta nakon Drugog svjetskog rata”, navodi dalje Tepeš


>>> Biskup Košić osudio jugo-komunističko nasljeđe, a vandali ga optužili za ustaštvo i iscrtali grafite na župnom uredu (FOTO)


“HSP AS i Domovinska koalicija najoštrije osuđuju ovakve poteze koji ne predstavljaju tek puko neslaganje marginalnih skupina sa šutljivom većinom, već iste treba shvatiti jedino i isključivo kao prijetnje smrću!

HSP AS i Domovinska koalicija uvijek će biti na braniku od svih totalitarnih režima i znakovlja koji ih predstavljaju, a na tom tragu ćemo i inzistirati da u Kazneni zakon uđe i isticanje zvijezde petokrake koja je u Domovinskom ratu bila simbol zločinaca koju su ponosno tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku nosili krvnici Veselin Šljivančanin i Ratko Mladić, a danas se s istim znakovljem prijeti duhovnom pastiru i moralnoj vertikali hrvatske današnjice, sisačkom biskupu mons. Vladi Košiću”, zaključuju iz Domovinske koalicije.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.