Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Domovinska koalicija: Banaliziranjem istupa Rade Šerbedžije u Hrvatsku se uvodi ‘dogovorna demokracija’ SDP – HDZ!

Autor: T. P.

"Posljedica „dogovorne demokracije“ SDP – HDZ jest izostala reakcija HDZ-a kao trenutno vladajuće i najodgovornije političke snage u Hrvatskoj na zadnji intervju hrvatsko-srpskog glumca Rade Šerbedžije koji je dao prije dva dana jednim dnevnim novinama. Nitko u Hrvatskoj nije reagirao na to da on kao osoba, uz potporu i bivših, ali i sadašnje Vlade te uz izdašnu financijsku potporu istih gospodari Brijunima te u navedenom intervju izravno veliča Vladimira Putina", navodi Ćorić u svojem priopćenju.

“Svakodnevnim obezvrjeđivanjem nacionalnih vrijednosti i domoljublja te označavanjem istog sintagmom fašizma, značajan dio hrvatske javnosti iz lijevo-liberalnih krugova, kojem pripada ovakav Plenkovićem HDZ, stavio se u službu zamagljivanja prijetećeg problema koji bi svakom trebao biti razvidan iz najavljene vojne vježbe „Slavensko bratstvo“ koju će, krajem rujna i polovicom listopada ove godine, Srbija i Rusija održati 30 kilometara od hrvatske granice, na vojnom vježbalištu Nikinci u Vojvodini. Riječ je o vojnim vježbama koje je Rusija do sada provodila diljem istočne Europe, a znajući gdje je dovela takva demonstracija sile u Ukrajini začuđuje nas blaga ili nikakva reakcija tehničke Vlade i tehničkih resornih ministara još uvijek pod kontrolom HDZ-a. S druge strane, u Hrvatskoj je trenutno u tijeku banaliziranje svih potencijalnih ugroza od jačanja terorističkih ćelija ISIL-a u Bosni i Hercegovini, do veličanja postupaka srpskih i ruskih lidera kojim se ugrožavaju hrvatske vrijednosti i teritorijalni integritet”, ističe Pero Ćorić, predsjednik Izbornog stožera Domovinske koalicije, u svojem priopćenju:

“U veljači ove godine, gostujući na jednoj od nacionalnih televizija, ukazao sam kako ugroza hrvatske sigurnosti od strane istočnih susjeda i njihovih saveznika nije niti malo bezazlena. Višemjesečno propuštanje bez nadzora ekonomskih izbjeglica, pa i cijelih terorističkih organizacija, sigurnost naših istočnih granica je oslabila, a održavanje vojne vježbe na području nekadašnjeg „Srijemskog fronta“ jasna je politička i vojna poruka koju Srbija i Rusija šalju ne samo Hrvatskoj, nego i Europskoj uniji i NATO savezu! Posežući za svojim pravima koji nas pripadaju kao NATO članici često zaboravljamo na obveze koje iz istih proizlaze”, smatra Ćorić te dodaje:

“Posljedica „dogovorne demokracije“ SDP – HDZ jest izostala reakcija HDZ-a kao trenutno vladajuće i najodgovornije političke snage u Hrvatskoj na zadnji intervju hrvatsko-srpskog glumca Rade Šerbedžije koji je dao prije dva dana jednim dnevnim novinama. Nitko u Hrvatskoj nije reagirao na to da on kao osoba, uz potporu i bivših, ali i sadašnje Vlade te uz izdašnu financijsku potporu istih gospodari Brijunima te u navedenom intervju izravno veliča Vladimira Putina!

Ovakvi potezi možda će se nekome učiniti simpatičnima, no definitivno je riječ o banaliziranju istinskih problema koji se po jednakom obrascu ponavljaju od Krima, Baltika pa sve do Hrvatske! Budućoj koaliciji SDP- HDZ nešto takvo možda se čini simpatično, ovakve neprimjerene i nefiltrirane izjave državnih plaćenika HSP AS najoštrije osuđuje! Tehničke ministre obrane i kulture pozivamo da svaki u svom resoru adekvatno odgovori, a Radu Šerbedžiju pozivamo da se s Brijuna preseli na Adu Ciganliju gdje svjetonazorski i kulturološki pripada!” zaključak je Domovinske koalicije.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.