Patrik Macek/PIXSELL

Djeca partije: I poslije Tita, Titovi skojevci vladaju HRT-om

Autor: Franciska Jurak

Plan zadržavanja vlasti medijskog prostora zbog izvanrednih je izbora uspio.

Neki dan, potpuno medijski neprimjetno prošla je izjava predsjednika NO-a HRT-a Šenola Selimovića, kako je rok saborskom odboru da postupi po uvjetima natječaja i izbora glavnog ravnatelja HRT-a istekao je u ponedjeljak, 13. lipnja u 24 sata. Nadzorni odbor će u idućih nekoliko dana dana raspisati novi natječaj, rekao je Selimović.

Natječaj za novog glavnog ravnatelja bio je raspisan 30. ožujka, a odmah početkom svibnja Nadzorni odbor HRT-a je kao pravovaljane potvrdio kandidature vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića, bivšeg glavnog ekonomista HRT-a Ante Rončevića, povjesničara Josipa Jurčevića i Dinka Čuture te Božidara Domagoja Burića, nekadašnjeg direktora programa HRT-a. Saborski odbor je u petak 10. lipnja obavio razgovore s svih pet kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a, ali zbog nedostatka kvoruma u Sabor nije upućen prijedlog za glasovanje o nekom od kandidata.

KOSOR, MIKULIĆ, STIPIĆ, BEUS RICHEMBERG……..TITOVI SKOJEVCI I OMLADINCI

Prema ovim najavama iz Nadzornog odbora, kriza u upravljanju javnom radiotelevizijom je već počela, tako je sve i zamislio Mislav Stipić- kodnog imena Jerko. S obzirom da 5. rujna ističe mandat vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja Siniše Kovačića, a u Saboru danas ne bude upućen prijedlog o kandidatu za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja na temelju moguće zakonske procedure, u slučaju današnjeg mogućeg tj sigurnog raspuštanja Sabora i definiranja prijevremenih izbora, skojevcima je poklonjena skupocjena igračka sa kojom će sada lijepo “šibicariti” sa novim pobjednikom i “pripetavati” o odrađivanju kampanje na HRT-u. Svima je dobro poznato, da će ova kampanja biti najkraća u povijesti, te da svako dodatno pojavljivanje, promoviranje političkih opcija i političara, znači glasove više. HDZ i Tomislav Karamarko su toliko nesposobni da ne znaju brojiti do 45, koliko traje zakonska obveza u kontekstu da se u toliko dana mora izabrati ravnatelj glavnog javnog servisa koji će sigurni smo odrediti pobjednika ili gubitnika.

Mandat vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića, ponavljamo istječe 5. rujna, a govori se o izborima 4. rujna, tako da će cijela ova garnitura biti potpuno predana u izvršenju “deala” sa novim političkim pobjednikom s kojim će onda de facto biti dogovoren i novi natječaj tj potvrđivanje starog tj novog rukovodstva.

S HRT-a su potvrdili u utorak 14. lipnja prijepodne kako su primili službenu obavijest o prijedlogu održavanja sjednice NO-a o poništenju javnog natječaja za imenovanje glavnog ravnatelja objavljenog 30. ožujka. Na HRT-u ističu kako poništenje natječaja neće utjecati na rad javne radiotelevizije u idućim mjesecima (moš’ misliti, op.a.).

Citiramo: ‘Vodstvo Hrvatske radiotelevizije poduzelo je sve kako bi se poslovni procesi nastavili odvijati redovito, kao i pripreme za velike projekte i jesensku programsku shemu’,




Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja Siniša Kovačić mudro šuti i čeka razvoj situacije, po preporuci svog najvažnije suradnika Stipića te nikome nije odgovorio hoće li se prijaviti na ponovljeni natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a.

HRVATSKI KONFUCIJE: VELIKI UČITELJ KOJI JE USTANOVIO SUSTAV: MARIO PLENKOVIĆ, UČITELJ SVIH SKOJEVACA, GDJE GOD BILI!

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije (HRT) na elektroničkoj izvanrednoj sjednici u utorak 14. lipnja je poništio natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a nakon štou zakonskom roku od 45 dana saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije nije Saboru predložio niti jednog od petorice kandidata na izglasavanje, iako su mnogo još u petak “bauljali” da će ovaj petak biti kraj, ali ovo “bauljanje” je samo pokazalo kako nitko ne zna brojati do 45, očito jedini Stipić kao diplomirani pravnik, (i jedno kratko vrijeme student Fakulteta političkih nauka u Lepušićevoj u Zagrebu) i iskusni “odraditelj” mnogobrojnih akcija, zna! Svi su oni prošli “školu” hrvatskog medijskog gurua, Maria Plenkovića, oca Andreja Plenkovića, često spominjanog kandidata za budućeg predsjednika HDZ-a. Izborom Plenkovića ml. , HDZ dolazi na dno “kace”, tata Mario, stari i iskusni operativac, sa činom majora, u maniri velikog učitelja, regrutirao je na stotine i stotine vojnike u medijskom, društvenom, kulturnom i političkom prostoru. Sin Andrej koji nije vidio Hrvatske u doba Domovinskog rata, najobičniji činovnik iz romana književnika Kafke, kojeg je “tatica” brižno čuvao i pripremao za konačno preuzimanje stranke opasnih namjera (predivan naziv s početka 90-tih dok udbaši i kosovci nisu preuzeli tj zadržali pozicije, op.a.). Ukoliko se to dogodi, to bi za ovu najmnogobrojniju desnu stranku značio i definitivni kraj. Ne bi sigurno bili desno, nego centar i pomalo lijevo! Kako će na to mnogobrojna dijaspora, posebice BIH i djeca ustaša, domobrana i političkih zatvorenika prihvatiti, ostaje nam vidjeti! U HDZ-u je sve moguće, pa i to da sin majora postane novi predsjednik!




GORI POD PETAMA, UŽARENI TELEFONI, OKUPLJANJA U SREDIŠNJICI

Iz visokih izbora HDZ-a i HRT-a saznajemo kako je Dinko Čutura, od utorka svakodnevno u središnjici HDZ-a, ljut i da “pari” iz njega. Pogotovo iz razloga jer mu je Karamarko “obećao” to radno mjesto, a Domagoj Burić je odmah nakon što je javio svojoj supruzi Jasni telefonirao drugoj prijateljici koja je očekivala kako će svoj svečani “come back” dočekati upravo njegovim imenovanjem. Mnogi su radili kako se kaže u narodu “račun bez krčmara”, a svi su zaboravili činjenicu kako titovi skojevci, gdje god bili, u kojoj god stranci djelovali, u kojoj god državnoj firmi se uhljebili su uvijek i zauvijek zajedno, kako ih je podučavao hrvatski medijski Konfucije profesor Plenković. Domoljubi Hrvati, zaboravljaju svečanu zakletvu i obvezu kojom se svi oni obvezuju da će i nakon Tita biti Tito, tj. nastavak ideologije i održavanje države Jugoslavije bez obzira na cijenu.

Ponovimo tko su članovi saborskog odbora, koji su omogućili ne brojanje do 45: Andrija Mikulić, Nenad Stazić, Davor Bernardić, Goran Beus Richemberg, Veljko Kajtazi, Josip Katalinić, Mario Klobučić, Darinko Kosor, Ljubica Maksimčuk, Jasen Mesić, Darko Parić, Damir Tomić i Žarko Tušek. Tko je skojevac, titov omladinac, ili mu je najbliža obitelj bila visoki dužnosnik u jugoslavenskom režimu, ili su mu roditelji služili vjerno sustavno, “detektirajte” Vi, poštovani čitatelji!

Autor:Franciska Jurak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.