FaH

DIPLOMATSKI SKANDAL NAJVEĆIH RAZMJERA: Delegacija RH se vraća, prekinut posjet Srbiji

Autor: dnevno.hr

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga Sabora Gordan Jandroković čuli su se prije nekoliko minuta i dogovoreno je da se cijela delegacija vrati u Hrvatsku, piše N1.

“Najoštrije se osuđuje neciviliziran i neprihvatljiv čin Vojislava Šešelja, gaženje hrvatske zastave, nepoštivanje hrvatskih simbola te uvrede na račun članova hrvatske delegacije i drugog čovjeka republike Hrvatske”, potvrdila je za N1 glasnogovornica hrvatske Vlade Sunčana Glavak.

‘Unatoč vrlo dobrom početku službenoga posjeta i opredijeljenosti da napravimo najbolje za unaprjeđenje odnosa dviju država, zbog ovoga čina kojim je grubo povrijeđeno dostojanstvo Republike Hrvatske i Hrvatskoga sabora, prekinuli smo posjet’, priopćeno je i iz Hrvatskoga Sabora. ​

Podsjećamo, predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj psovao je hrvatsku delegaciju koja boravi u posjetu Srbiji i gazio je hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije.

“Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije osuđuje današnji brutalni pokušaj ugrožavanja dostojanstva Narodne skupštine Srbije i delegacije Sabora Republike Hrvatske od strane narodnog poslanika Vojislava Šešelja.

Iskazano nepoštovanje prema državnim simbolima Republike Hrvatske, čija se delegacija na čelu s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvom povijesnom posjetu Srbiji, nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji se diči tradicijom gostoprimstva.

Incidenti i provokacije ove vrste, bilo da se događaju ovdje u Beogradu, ili u Zagrebu, kao što je bio slučaj prilikom nedavnog posjeta predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ne mogu i neće dovesti u pitanje čvrstu odlučnost Republike Srbije da gradi i unaprjeđuje dobrosusjedske odnose s Republikom Hrvatskom, radi budućnosti naših građana, mira i stabilnosti u regiji”, piše u priopćenju predsjednice Skupštine.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.