Patrik Macek/PIXSELL

Dilber poručio javnosti: ‘Uskoro ću otkriti tko je locirao i uhitio Gotovinu’

Autor: Dnevno.hr

Dilber i u razgovoru za Vijesti.hr poručuje kako jednog dana namjerava iznijeti istinu o tome tko je locirao i uhitio generala Gotovinu.

Dugogodišnji prijatelj i kum generala Ante Gotovine, Željko Dilber u razgovoru za Vijesti.hr progovorio je o nekim do sada javnosti nepoznatim detaljima generalovog bijega.

“General Gotovina se prva dva mjeseca skrivao u ribarskim kućicama i na brodovima po Kornatima, na Dugom otoku i Ugljanu. Skoro pa svaki dan sam se susretao s njim kako bi mu odnio hranu i čistu odjeću. Nakon tog perioda od dva mjeseca, general se sklonio u inozemstvu. Zanimljivo je da sam ja generala u četiri godine koliko je bio u inozemstvu također redovito posjećivao, kaže Dilber.

Na pitanje kako komentira činjenicu da, iako je prema vlastitim riječima bio praćen, nikada u te četiri godine nije otkriven pravi razlog njegovih (pre)čestih putovanja.

“S ove vremenske distance mogu reći da sam bio mudar. I da sam imao puno sreće”, ističe. “Sigurno mi u tom periodu hrvatske službe ništa nisu progledavale kroz prste”, poručuje Dilber.

Dilber i u razgovoru za Vijesti.hr poručuje kako jednog dana namjerava iznijeti istinu o tome tko je locirao i uhitio generala Gotovinu.

“Da, učinit ću to! Čekam samo da javnosti budu dostupni neki dokumenti iz Haaga iz kojih će se moći vidjeti kako su neki lažno svjedočili u slučaju Gotovina. Radi se o javnosti poznatim osobama, onima koje znamo iz javnog i političkog života Hrvatske”, kaže Dilber.

O filmu kojeg o životu generala Ante Gotovine snima poznati hrvatski redatelj Antun Vrdoljak, kaže, ne zna puno.




“Znam da se film, jednim dijelom bazira na knjizi Nenada Ivankovića ‘Ratnik’ i na informacijama koje su stizale sa suđenja u Haagu. Poznavajući Vrdoljaka i njegov dosadašnji rad, duboko vjerujem da će film biti dobar i, što je puno važnije, baziran na – istini”. Inače, Ante na bilo koji način ne sudjeluje u stvaranju filma, kazao je na kraju Željko Dilber.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.