ILUSTRACIJA Damir Spehar/PIXSELL

DETALJI NAPADA LETVOM: Policija je prema 17-godišnjaku iz Varaždina postupila zakonito

Autor: Hina

MUP je u srijedu izvijestio da je utvrdio “sve okolnosti događaja u kojem je sudjelovao 17-godišnjak iz Varaždina” te da je policija u tom slučaju postupila zakonito.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je maloljetnik 18. veljače 2018. godine neposredno iza ponoći, a prilikom izlaska iz noćnog kluba, sudjelovao u narušavanju javnog reda i mira time što je vikao i vrijeđao goste noćnog kluba, da bi u jednom trenutku i fizički nasrnuo na 22-godišnjaka. Potom je drvenom letvom napao trojicu mladića starosti 20, 22 i 23 godine te se pokušao udaljiti. Nakon što ga je 22-godišnjak sustigao, srušio ga je na tlo, a 23-godišnjak ga je udario po licu.

Protiv trojice osumnjičenih mladića (17-godišnjaka, 22-godišnjaka i 23-godišnjaka) policija će podnijeti optužne prijedloge zbog narušavanja javnog reda i mira”, stoji u MUP-ovu priopćenju.

Što se tiče policijskog postupanja u MUP-u ističu da je glavni ravnatelj policije Nikola Milina oformio stručni tim koji se uključio u prikupljanje svih obavijestiti o uporabi sredstava prisile prema 17-godišnjaku.

Pregledavane i video snimke

“Izvršenim uvidom u snimku video nadzora potvrđeno je da su sredstva prisile upotrijebljena opravdano i zakonito budući se maloljetnik nasilnički ponašao, prijetila je opasnost od samoozljeđivanja i ozljeđivanja policijskih službenika, a na upozorenja i zapovijedi da se smiri maloljetnik se oglušio.

Pored ostalog, uvidom u službenu dokumentaciju utvrđeno je kako su nakon uporabe tjelesne snage i sredstva za vezivanje, 17-godišnjak i njegova majka izjavili da nemaju primjedbi na postupak uporabe sredstava prisile od strane policijskih službenika, a što su vlastoručno upisali i potpisali.




Stručni tim Ministarstva unutarnjih poslova utvrdio je da su policijski službenici sredstva prisile uporabili zakonito i opravdano te nisu utvrđene nepravilnosti u njihovom postupanju”, stoji u priopćenju.

Mediji su ranije objavili informaciju da je 17-godišnjak ozlijeđen u policiji nakon što je prijavio napad na njega i njegovo društvo u jednom varaždinskom kafiću. Prenijeli su i izjavu njegove majke da je maloljetnik pretučen, da mu je izbijen zub te da ima niz drugih ozljeda, osobito po glavi te da sumnja da je ozlijeđen u policijskoj postaji.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.