Jurica Galoic/PIXSELL

Demokratska stranka žena demantira stranku Pametno: ‘Lagati nije pametno’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednica stranke Pametno pokušava skupiti jeftine poličke poene, smatraju iz Demokratske stranke žena.

Predsjednica stranke Pametno, poručuju iz Demokratske stranke žena, rekavši da na njihovim listama za izbor zastupnika za Hrvatski sabor ima najviše žena
46,7% a prva slijedeća lista da ima tek 33,3% žena, izrekla je notornu laž.

Demantij stranke prenosimo u cijelosti:

Nama u Demokratskoj stranci žena nije jasno odakle je predsjednica stranke Pametno izvadila ove podatke, pa zaključujemo da ili ne zna računati ili zlonamjerno iznosi lažne podatke kako bi prikupila jeftine političke poene kod ženskog biračkog tijela.
Žao nam je što se i ovako jeftinim trikovima i lažima umjesto istinskim programima kojima će se založiti za prava žena, stranka “pametno” pokušava osvojiti žensko biračko tijelo.
Na listama Demokratske stranke žena ne samo da je daleko najviše žena 56,25% već su na prijedlog upravo muških kandidata na tri od četiri naše izborne liste na prvih osam mjesta žene, pa tek onda šest muških kandidata, a na listi za dijasporu je 50% žena dok je na prvom mjestu je muškarac.

hr
Nažalost, na ove izbore DSŽ nije bila u mogućnosti da izađe sa svojim listama na sve izborne jedinice zbog manjka muških kandidata, odnosno poštivanja propisane tzv. “muške kvote”, kao što je to bilo u proteklim izbornim ciklusima kada smo na listama imali od 80% do 100% žena.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.