Goran Kovacic/PIXSELL

DELNICE ZATRPALO VIŠE OD METAR I POL SNIJEGA: Pristiže im pomoć

Autor: dnevno.hr

Prema posljednjem mjerenju visine snijega u Delnicama je 153 centimetara, ali ga je u zapusima mjestimice i do tri metra.

Grad Zagreb u Delnice, gdje je palo više od metar i pol snijega, šalje frezu za čišćenje snijega, izvijestio je u subotu gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

“Na traženje Državne uprave za zaštitu i spašavanje Grad Zagreb po odobrenju gradonačelnika Milana Bandića, a putem Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Zimske službe Grada Zagreba šalje pomoć Gradu Delnice i to frezu za čišćenje snijega. Freza će Delnicama biti na raspolaganju prema potrebi, odnosno do završetka čišćenja snježnih nanosa u gradu”, navodi se u priopćenju.

Prema posljednjem mjerenju visine snijega u Delnicama je 153 centimetara, ali ga je u zapusima mjestimice i do tri metra. Pripadnici Oružanih snaga RH došli su u pomoć stanovnicima Delnica koji s lopatama te uz pomoć mehanizacije – buldožera, freza i kamiona uklanjaju velike nanose snijega s prometnica te čiste prilaze kućama.

Vojska u Lici

I u subotu su pripadnici Hrvatske kopnene vojske angažirani u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena, a tijekom protekla tri dana u pružanje pomoći bilo je uključeno 300-tinjak pripadnika i 30-ak strojeva i vozila Hrvatske vojske.

Od jutarnjih sati, pet pripadnika angažirano je u Brušanima pored Gospića s jednim radnim strojem za čišćenje snijega. Po završetku će se uputiti za Gračac gdje će biti angažirani na čišćenju puta do farme Deringaj.

Također, u Delnicama, Saborskom, Lovincu i Donjem Lapcu nekoliko pripadnika OS RH sa radnim strojevima angažirano je na čišćenju prometnica.




Od četvrtka, prvog dana angažmana pripadnika Hrvatske vojske na aktivnostima uklanjanja posljedica snježnog nevremena, u radove je bilo uključeno oko 280 pripadnika i 30-ak inženjerijskih strojeva i motornih vozila Oružanih snaga RH.

Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena na lokacijama gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija bilo najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.