Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Davor Ivo Stier: ‘U interesu nam je da HSS ostane na liniji kršćanske demokracije’

Autor: T. P.

Na pitanje je li istina da HDZ Mostu nudi četiri ministarstva, a da Most želi više, Stier nije odgovorio jasno, nego je rekao da će javnost biti obaviještena nakon dogovora. Šimić je pak rekao da o tome još uopće nisu razgovarali.

Davor Ivo Stier (HDZ) gostovao je u Dnevniku HRT-a, osvrnuvši se pritom na to da će do konstituirajuće sjednice Sabora HDZ i Most postići dogovor oko programa i strukture Vlade.

“Trebamo napraviti zajednički program Vlade i strukturu Vlade, i to će sve biti u roku do konstituirajuće sjednice Sabora”, izjavio je Stier.

Mostov Miroslav Šimić izjavio je pak da je u pregovorima dviju stranaka ostalo još dosta stvari za odraditi, ali da je sada optimističan. Spremni su, ističe, prihvatiti argumente ako su snažniji od njihovih.

>>> Završio sastanak HDZ-a i Mosta, Petrov spreman na kompromise

“Dogovorili smo model da će dio prijedloga biti usvojen nakon konstituiranja, a potom ćemo krenuti na formiranje Vlade”, istaknuo je Šimić koji misli da neće biti potrebe za veta na kadrovskim pitanjima.

Na pitanje je li istina da HDZ Mostu nudi četiri ministarstva, a da Most želi više, Stier nije odgovorio jasno, nego je rekao da će javnost biti obaviještena nakon dogovora. Šimić je pak rekao da o tome još uopće nisu razgovarali.

Osvrnuvši se na stanju u HSS-u, Stier je rekao da su HDZ i HSS članice Europske pučke stranke, da im je u interesu da HSS ostane na toj liniji kršćanske demokracije te da odlično surađuju s Marijanom Petir u Europskom parlamentu.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.