Jurica Galoic/PIXSELL

Darinko Kosor: HSLS je imao dobre odnose s bivšim vodstvom HDZ-a, a sada su još bolji

Autor: I.G.

Predsjednik stranke Andrej Plenković je nakon predaje lista odbacio tvrdnje da su HDZ-ove liste izazvale pobunu u dijelu stranačkih organizacija.

Do podneva DIP-u je pristiglo 100-tinjak lista za 11 izbornih jedinica i 20-ak kandidatura u XII. izbornoj jedinici u kojoj se biraju pripadnici nacionalnih manjina. Svoje je liste prijepodne predao i HDZ.

Predsjednik stranke Andrej Plenković je nakon predaje lista odbacio tvrdnje da su HDZ-ove liste izazvale pobunu u dijelu stranačkih organizacija.

Na predaji lista bio je i bivši predsjednik HSS-a Branko Hrg, koji je kandidiran u II. izbornoj jedinici. Na listi sam na kojoj sam bio i na prošlim izborima, držim taj pravac i dalje jer smatram da je to dobra lista, da je ovo dobra priča, da ćemo pobijediti na izborima i da ću dati svoj doprinos toj pobjedi, kazao je Hrg.

Darinko Kosor (HSLS) rekao je da je njegova stranka imala dobre odnose s bivšim vodstvom HDZ-a, a da su sada ti odnosi još bolji. S gospodinom Plenkovićem smo programski i svjetonazorski puno bliži, objasnio je. Naglasio je da je HSLS ostao jedini službeni partner HDZ-u, s kojim ima zajedničke liste u tri izborne jedinice, I. , II. i XI., u kojoj je HSLS-ov kandidat na trećem mjestu.

Očekujem da ćemo imati svoj klub zastupnika, ali ono što je još važnije, da ćemo imati jednak ili bolji rezultat nego posljednji put, što znači da se bez HSLS-a, HDZ-a i ostalih partnera neće moći formirati većina u Hrvatskom saboru. Očekujem suradnju s Mostom s kojim je HSLS imao dobru suradnju u ovom sazivu, ako osvojimo nekih 60-ak mandata, a nadamo se da će biti i više, s Mostom možemo imati stabilnu parlamentarnu većinu, ocijenio je Kosor.

Autor: I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.