uka Stanzl/PIXSELL

ĐAPIĆ OPLEO PO KOLINDI, MILANOVIĆU I PLENKOVIĆU: Oni šute, a Vučić vrši verbalnu agresiju nad Hrvatskom!

Autor: dnevno.hr

Ističe kako u Domovinskoj koaliciji, čiji je član i njegova stranka, smatraju krajnje nedopustivim "tolerirati i ignorirati takve prijeteće verbalne napade od strane susjedne države; i to ne samo radi očuvanja vlastitog dostojanstva i integriteta", već i zato što je kratak put od verbalne agresije do koketiranja s oružjem.

U subotu se priopćenjem oglasio Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) te prozvao hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar- Kitarović kao i čelnike HDZ-a i SDP-a, koji apliciraju za mjesto predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića zbog potpunog izostanka reakcije na sramotan govor predsjednika srbijanske Vlade Aleksandra Vučića u Donjoj Gradini, kojim, drže u toj stranci, Vučić “neometano nastavlja svoju žestoku verbalnu i diplomatsku agresiju protiv Hrvatske”.


VUČIĆ OPLEO PO HRVATSKOJ: ‘To je mjesto povampirenja ustaške ideologije! Srbin više neće u jamu!’


 U priopćenju za javnost predsjednik stranke Anto Đapić navodi kako je Vučić u tome govoru “ne samo iznio niz povijesnih netočnosti ili bolje rečeno, bezočnih laži, već je brutalno napao sadašnju hrvatsku državu, ali i blaženog, za nas nesumnjivo svetog, kardinala Stepinca”.

Ističe kako u Domovinskoj koaliciji, čiji je član i njegova stranka, smatraju krajnje nedopustivim “tolerirati i ignorirati takve prijeteće verbalne napade od strane susjedne države; i to ne samo radi očuvanja vlastitog dostojanstva i integriteta”, već i zato  što je kratak put od verbalne agresije do koketiranja s oružjem.

Smatra kako se pokazalo da je ustrajavanje na prijateljskim ili partnerskim odnosima sa Srbijom besmisleno i ponižavajuće te da je, u takvom ozračju, nužno povući hrvatskog veleposlanika iz Beograda u Hrvatsku na konzultacije, uputiti oštru notu srbijanskom veleposlaniku u Hrvatskoj te prekinuti diplomatske odnose sa Srbijom sve dok se ne promijeni stav vrha državne srbijanske politike prema državi Hrvatskoj.

Svaku šutnju, a ovdje se, šutilo i šuti već predugo, Domovinska koalicija smatra aktom veleizdajničke politike i nada se da će hrvatski birači na parlamentarnim izborima to napokon znati sankcionirati, poručuje Đapić.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.