HSP

Daniel Srb s hrvatsko-mađarske granice upozorio: ‘Problem dolazi s istoka, preselimo ogradu na granicu sa Srbijom’

Autor: dnevno.hr

"Ni prošla Milanovićeva vlada, ni aktualna Oreškovićeva HDZ-ova i Mostova vlada nisu učinile ništa da se pripreme za migrantski val koji se sprema“,izjavio je Srb.

HSP se oglasio priopćenjem s mađarsko – hrvatske granice u kojem predsjednik HSP-a Daniel Srb upozorava hrvatsku javnost na  nadolazeće  probleme s imigrantima.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Žica i ograda na hrvatsko – mađarskoj granici je nepotrebna i nije trebala biti nikada izgrađena da je tijekom prošlogodišnje imigrantske krize Hrvatska imala čvrstu i odlučnu vlast ” – izjavio je to danas predsjednik HSP-a Daniel Srb u baranjskom mjestu mjestu Luč na samoj hrvatsko – mađarskoj granici i dodao da je ova ograda trebala stajati na istočnim granicama Republike Hrvatske, na granici prema Srbiji.

„Ni prošla Milanovićeva vlada, ni aktualna Oreškovićeva HDZ-ova i Mostova vlada nisu učinile ništa da se pripreme za migrantski val koji se sprema“ – izjavio je Srb i dodao da su i jedna i druga vlada Hrvatsku ostavile ne pripremljene i upravo zbog te ne pripremljenosti podižu se žice i ograde između Hrvatske i Europe umjesto da se podignu između Hrvatske i istoka.

Javnost smo upozorili još prije dvadesetak dana na ovaj problem kada smo uputili pismo svima koji odlučuju u Hrvatskoj, pogotovo obavještajno sigurnosnom sektoru. Upitali smo javno „Što Mađari znaju, a Hrvati opet ne znaju?!“. U Hrvatskoj odgovor nismo dobili.

Odgovor smo dobili na Dubrovačkom forumu u izjavi ministra inozemnih poslova Republike Mađarske Petera Szijjartoa i njegovoj najavi o izgradnji dvostruke ograde i žice oprema Srbiji.

Kao i prije petnaest mjeseci Mađari ZNAJU, Hrvati opet NE  ZNAJU i čekaju što će o svemu reći Bruxelles, Berlin ili Beč.




HSP traži ozbiljne pripreme za ovaj problem koji sigurno opet dolazi s istoka i izgradnju ograde na granici sa Srbijom.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.