Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dan za medije vojne vježbe s bojevim gađanjem VATRENI ZID 16 na vojnom poligonu na Slunju

Autor: dnevno.hr

U okviru vježbe provest će se bojeva gađanja iz četiri sustava vatrene potpore kopnenih snaga.

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” na Slunju, u četvrtak, 27. listopada 2016. godine održat će se Dan za medije vojne vježbe s bojevim gađanjem “VATRENI ZID 16”.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“VATRENI ZID 16” je vojna vježba s bojevim gađanjem topničkih postrojbi Hrvatske kopnene vojske, koja se provodi od 24. do 28. listopada 2016. godine na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” na Slunju.

Na vježbi sudjeluje 300 pripadnika Oružanih snaga RH, a odvija se sukladno prihvaćenim NATO procedurama.

U okviru vježbe provest će se bojeva gađanja iz četiri sustava vatrene potpore kopnenih snaga, i to  minobacača 120 mm M74, haubice 122mm D30, samohodne haubice SH 122 mm 2S1(GVOZDIK) i višecjevnog lansera raketa SVLR 122 mm M92 VULKAN.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u četvrtak 27. listopada 2016. na glavni ulaz vojnog poligona “Eugen Kvaternik” Slunj, najkasnije do 8,20 sati odakle će biti organiziran prijevoz na lokaciju provedbe vježbe.

Također, molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail [email protected] najkasnije do srijede, 26. listopada 2016. do 15,00 sati.”




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.