Damir Polančec ponovo na slobodi, ispred Remetinca ga čeka supruga

Autor: M.P.

Nakon što je sudac odobrio izlazak iz pritvora u očima Damira Polančeca moglo se vidjeti veliko zadovoljstvo, otkriva nam njegov odvjetnik Ante Nobilo.

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec napušta istražni zatvor u Remetincu u kojem se nalazi od 31. ožujka ove godine, sukladno odluci zagrebačkog Županijskog suda, potvrdio nam je to njegov odvjetnik Ante Nobilo.

Istražni sudac je usvojio prijedlog USKOK-a koji je saslušao sve svjedoke u istrazi o malverzacijama u HEP-u pa više nema opasnosti od utjecaja na njih, tako da će Polančec ljeto ipak provesti na slobodi.

– Polančec je već na putu prema Remetincu i nakon što se provede rješenje istražnog suca, izaći će na slobodu – kazao nam odvjetnik Nobilo i dodao da se u očima njegovog klijenta moglo vidjeti veliko zadovoljstvo.

– Rekao sam mu samo da ga supruga čeka ispred Remetinca i da očekuje mnogo novinara- dodaj e Nobilo.

USKOK nadalje predlaže da se iz istražnog zatvora pusti i čelnik šibenskog TLM-a Ivan Koštan, ali ne i bivši direktor HEP-a Ivan Mravak, također osumnjičen za nezakonitosti u HEP-u “teške” oko 600 milijuna kuna, to jest prodaju struje po višestruko nižoj cijeni mostarskom Aluminiju putem TLM-a.

USKOK ga želi zadržati u zatvoru, također zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali zbog drugog slučaja, odnosno istrage u kojoj je osumnjičen za pokušaj zlouporabe i primanje mita u vezi s ugovorima za radove na sisačkoj termoelektrani i zagrebačkoj toplani.

U tom su slučaju osumnjičeni i HEP-ov direktor proizvodnje Petar Čubelić te predsjednici nadzornog i upravnog odbora tvrtke Monting PiM Ljubo Bušić i Anto Matić. USKOK sumnja da je Mravak od njih trebao primiti dva milijuna eura mita, no to se nije dogodilo jer su u HEP-u već počele istrage, a Mravak je završio u zatvoru.




Polančec je u zatvoru u Remetincu od kraja ožujka ove godine kada je uhićen zbog sumnje da je zlouporabio položaj i ovlasti u slučaju Podravke.

U međuvremenu je našao se na meti USKOK-a zbog narudžbe i plaćanja nepotrebne stručne studije vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću, vrijedne pola milijuna kuna te nezakonitog trošenja 230 tisuća kuna za rasvjetu na igralištu nogometnog kluba “Osvit” u njegovu rodnom mjestu Đelekovcu kod Koprivnice.

Krajem svibnja ukinut mu je istražni zatvor u slučaju Podravka, ali mu je istog dana određen istražni zatvor zbog slučaja “HEP” i to zbog opasnosti od utjecaja na 15-ak svjedoka. USKOK je u međuvremenu ispitao sve svjedoke pa je više nema osnove za njegovim zadržavanjem.




Mravak i Koštan su u zatvoru od 8. svibnja.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.