PROVJERENO Nova TV

Dalmatinac je vođa opasne sekte? ‘Sebe smatra bogom, sljedbenici mu ljube noge…’

Autor: dnevno.hr

Nakon svega se bojim da ćemo od jednog zdravog djeteta dobiti jedno bolesno i prazno dijete, govori očajna majka

”Mnoge su obitelji uništene zbog tog jednog čovjeka”, optužuju Zadranina Zorana Krnetu, čovjeka koji se predstavlja za učitelja joge i meditacije, brojni sugovornici s kojima je razgovarala novinarka Provjerenog Ivana Ivanda Rožić te istražila kriju li se iza opasne sekte i financijske malverzacije te jesu li njegovi pristaše ljudi s visokih pozicija pa ga zbog toga nitko ne zaustavlja, prenosi Slobodna Dalmacija.

On sebe smatra bogom kojem je dopušteno sve, pa tako i život s više žena. Sljedbenici, psihički izmanipulirani, slijepo mu vjeruju; ljube mu noge, jedu samo pet namirnica, jer im je on tako rekao pa zbog toga pate i od brojnih fizičkih poremećaja. Nakon njegovih seansi otuđuju se od bližnjih, postaju suicidalni, tvrde brojni sugovornici.

”Ima taj jedan moment šta je on pričao, to je dio hinduizma. Mi zapravo prakticiramo tradicionalna načela hinduizma u kojem je muškarac bog. Muškarac je bog svojoj ženi. Ti mene moraš poštovati kao boga, ti meni trebaš ljubiti stopala kad se probudiš… To sam ja čak i radila ispočetka, a njegovi sljedbenici to rade i dalje”, kazala je Ines.

”Rekao im je da je on bog, maharadža. Najodaniji nose crvenu narukvicu od konca na ruci kao znak odanosti svom učitelju. I ogrlicu oko vrata. Ističe da je njezino dijete prešlo na stroži režim prehrane. Uglavnom gladuje, na rubu je anoreksije, ima 15 kg manje…”, rekla je majka jedne punoljetne osobe koja je također u sekti.

”Nakon svega se bojim da ćemo od jednog zdravog djeteta dobiti jedno bolesno i prazno dijete… Ne znam hoće li nakon svega, ako se ikad izvuče, moći normalno živjeti”, kaže ona.

Sve o tome što je novinarka Provjerenog otkrila istražujući ovog učitelja joge i na koje sve načine uzima novac od ljudi, možete doznati u večerašnjoj emisiji.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.