Borna Filic/PIXSELL

‘Cvitan postupa po propisima u koje ne spada dodvoravanje’

Autor: Dnevno.hr

Odvjetništvo ističe da su obje optužnice protiv Kalmete utemeljene na prikupljenim dokazima

Reagirajući na prozivke zadarskog gradonačelnika i bivšeg ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, koji je u ponedjeljak izjavio da je nova optužnica protiv njega podignuta kako bi se  glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan dodvorio Mostu, DORH je odgovorio da Cvitan ne postupa ni po čijim nalozima, niti se ikome dodvorava.

“Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dinko Cvitan ne postupa po nalozima bilo koje osobe ili stranke već postupa sukladno zakonom propisanim ovlastima u koje zakonodavac nije unio ni predvidio dodvoravanje”, izvijestilo je u ponedjeljak Državno odvjetništvo na svojoj stranici.

“Izjave gradonačelnika Zadra i bivšeg ministra su izjave samo jednog okrivljenika u jednom od predmeta nadležnog državnog odvjetništva, odnosno Uskoka koje je, u konkretnim predmetima protiv okrivljenog Kalmete, postupalo i postupa isključivo u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i na osnovu stanja dokaza u spisu”, navodi DORH.

“Izjave navedenog okrivljenika predstavljaju, kako je sam izjavio, njegovo ‘duboko uvjerenje i mišljenje’ za koje nije ponudio niti jedan razumni argument”, poručuje DORH dodajući kako je sud potvrdio optužnicu protiv Kalmete i time utvrdio postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo, kako mu se optužnicom stavlja na teret, dok će o osnovanosti optužnice sud tek odlučivati.

Odvjetništvo također ističe da su obje optužnice protiv Kalmete utemeljene na prikupljenim dokazima u zakonom propisanom postupku koje je proveo nadležni Uskok.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.