Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

CRNA PROGNOZA ANALITIČARA MOSTA: ‘Ako premijer na prvoj sjednici Vlade bude imao 76 ruku, Petrov više neće biti predsjednik Sabora’

Autor: T. P.

Plenković je, kaže, očekivao kolegijalan stav svih ministara, no došlo je do nepovjerenja

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade priredio je neviđenu smjenu nakon što su tri Mostova ministra digla ruku protiv povjerenja ministru financija, Zdravku Mariću.

Analitičar Mosta, Ivica Relković, gostujući na RTL-u  Danas rekao je Plenković u situaciji ovakvog glasanja nije imao mnogo manevarskog prostora te da je trebalo razraditi A, B i C scenarije.

“Ako predsjednik Vlade na prvoj sjednici Vlade bude imao 76 ruku, Božo Petrov više neće biti predsjednik Sabora. Ili nema Vlade, ili nema koalicije”, rekao je Relković. Potvrdio je i da je moguće da je počelo skupljanje potpisa za smjenu Bože Petrova.

“Ipak, ne vidim ni da ima mogućnosti za novu Vladu, prije su mogući novi izbori”, rekao je Relković.

“HDZ je ovaj put relativni pobjednik izbora i može tražiti partnere. Moguće je sastaviti Vladu bez Mosta. Mogu čak zaključiti da iz perspektive lokalnih izbora ovo čak može odgovarati i HDZ-u i Mostu”, kaže Relković.

Na pitanje je li Most pretjerao “solo ulogama” u aferi o Agrokoru, Relković kaže da neke situacije nisu razgovarane do kraja pa strane sumnjaju jedna u drugu.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.