Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ćorić: ‘Plenkovića su HDZ-ovci htjeli tući na hodnicima, a sada im je predsjednik stranke’

Autor: M.M.

"Više sličnosti imaju Musa Kesedžija i televizor u boji, nego Andrej Plenković i HDZ", smatra Ćorić.

Pero Ćorić iz HSP AS gostovao je u Novom danu na N1 i komentirao aktualnu predizbornu kampanju.

“Ova kampanja neće puno promijeniti tko je bio vjerodostojan u kampanji, ostat će i dalje. Nismo slučajno ispred zgrade Ine, naš prijedlog je Zakon o zviždačima, a ona je sinonim za borbu zaštite obespravljenih”, kazao je Ćorić i u nastavku komentirao snimku Zorana Milanovića sa sastanka s braniteljima.

“Kako je rekao naš Ivan Tepeš, on će početi vikati “Za dom spremni”, da bi dobio potporu, vlast je slast i nema retorike kojoj neće pribjeći kako bi je se domogao. Neće me iznenaditi da Andreja Plenkovića vidimo u Srbu. On je otišao u lijevu, tehnomenadžersku strukturu. Neće me iznenaditi ni da Zorana Milanovića vidimo na koncettu Marka Perkovića Thompsona. Oni mijenjaju svoje stavove u dnevno političke svrhe. HSP AS nikad ne mijenja svoje stavove, pa ni u dnevno političke svrhe. Imao sam politički dobru ponudu od Andreja Plenkovića, kategorički sam je odbio. Radilo se o dva mandata u Saboru, praktički mi je garantirao da ću to biti ja i još netko iz stranke, ali nisam htio. I jedni i drugi su se odrekli svojih svjetonazora. Državni mediji su stvorili polarizaciju između SDP-a i HDZ-a. Više se ne zna tko je lijevo, tko je desno. Citirat ću Jadranku Kosor, koja je rekla da su svi ti dečki njezina škola. Ja ponavljam da jesu, ali kumrovečka škola. Mi smo razočarani da se nalazimo u ovim godinama kad se 150 milijuna Europljana, koji su bili pod komunističkom čizmom, odreklo komunizma, a u Hrvatskoj komunizam na vlasti. Žalosti me da obitelj Đureković zakašnjelo dobiva pravdu”, kazao je Ćorić.

Na pitanje zašto nije prihvatio  ponudu da uđe u sabor, kazao je da je ona bila vrlo bezobrazna. “Ja sam došao iz gradova koji umiru, Iloka i Vukovara, a oni su došli s briselskih tepiha i sad su na godišnjem odmoru. Ako ne ostvare svoje planove, oni će se vratiti tamo, a ja ću se vratiti među ljude koji se bore za golu egzistenciju. Ja sam devedesetih bio utemeljitelj HDZ-a s Franjom Tuđmanom. Više sličnosti imaju Musa Kesedžija i televizor u boji, nego Andrej Plenković i HDZ”, smatra Ćorić.

“Mi ćemo biti s HDZ-om, ali neću dati potporu Andreju Plenkoviću za premijera”, dodao je u nastavku i otkrio da su Plenkovića napadali i htjeli ga tući članovi HDZ-a,  a sada im je on predsjednik stranke.

 




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.