‘Krtica’ koja je sve dojavila Mamiću bio ravnatelj policije Vlado Dominić!?

Autor: dnevno.hr

Sumnje su se pojačale nakon Mamićeva istupa u emisiji Otvoreno, kada nije mogao izdržati a ne upitati ministra policije Ostojića zašto je medijski izolirao glavnog ravnatelja policije Vladu Dominića.

Nedavno smo na našem portalu objavili tekst o tome da je Zdravko Mamić znao što mu se sprema pa je prije odlaska u Sloveniju s mamom sakrio sumnjive papire. Odmah se u medijskim krugovima počelo nagađati tko bi mogao biti ‘krtica’ koja mu je sve dojavila jer je iz ponašanja Dinamova gazde bilo više nego očigledno da je znao za progon. Mnogi su se pitali je li informaciju o tome ‘dokučio’ iz pravosudnih krugova tim prije jer Mamić ima više nego prisne odnose s predsjednikom Županijskog suda u Zagrebu Ivanom Turudićem ili je informacija do njega došla iz dobro obaviještenih policijskih krugova u kojima ovaj ionako ima i više nego dobra poznanstva.

No, nakon emisije Otvoreno u kojoj je Mamić upitao ministra policije Ranka Ostojića zašto se on jedini oglašava u javnosti, a ne primjerice ravnatelj policije Vlado Dominić, Bijelić ili netko drugi mnogima je sinulo u glavi da bi upravo Dominić mogao biti Mamićeva ‘krtica’. Tim prije jer je današnji glavni ravnatelj policije Vlado Dominić u vrijeme dok je bio na čelu Operativno-komunikacijskog centra MUP-a vodio i nogometnu reprezentaciju policajaca, kojoj je u nekoliko navrata Hrvatski nogometni savez potpomogao logistički i materijalno. Radilo se inače o vrlo dobrom sportskom timu, koji je na policijskim susretima bilježio dosta zapažene rezultate. A o više nego dobrim odnosima između Mamića i Dominića javnost je mogla pobliže saznati nakon što je ‘Zainteresirana grupa građana’, kako su sami sebe nazvali, 24. 11. 2014. godine, medijima poslala sadržaj kaznene prijave protiv Vlade Dominića, Krunoslava Borovca i Zdravka Mamića.

Prijavu su podnijeli jer su, kako je napisano, ‘na izravni nagovor poticatelja Zdravka Mamića, Ivan Dominić kao glavni ravnatelj policije, a Krunoslav Borovec kao načelnik Uprave policije, naložili ljudima da izrade “crne liste”, tumačeći čim slobodnije članak 32. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, sve kako bi u korist Zdravka Mamića smanjili broj ljudi koji mogu sudjelovati kao gledatelji na utakmicama GNK Dinamo Zagreb”! Time su prvo i drugo navedeni počinili zlouporabu položaja i ovlasti, a treće navedeni poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, naveli su u kaznenoj prijavi spomenuta grupa građana. Zanimljivo je da su kao dokaze predložili pregled “crnih lista” koje se nalaze u posjedu GNK Dinamo Zagreb i Ravnateljstva policije, kao i uvid u knjigu posjeta Ravnateljstva policije, s evidencijama ulaska Zdravka Mamića.

Također su kao dokazni materijal predložili uzimanje iskaza neposredno zaduženih za kontrolu ulazaka u Ravnateljstvu policije, zbog službeno neevidentiranih ulazaka Zdravka Mamića i Tomislava Svetine u prostorije Ravnateljstva, kao i uzimanje iskaza Tomislava Svetine, operativca Zdravka Mamića po ovom pitanju. S obzirom na učestalost dolazaka Zdravka Mamića u Ravnateljstvo policije (a radi se o više puta mjesečnim ulascima) dokazuje se njegova povezanost s tamošnjim strukturama’, navedeno je u kaznenoj prijavi. Dominić će ostati upamćen i po izjavi da je policija uzela i DNA i DNK. Inače glavni ravnatelj policije Vlado Dominić svojedobno je imao i problema s Povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa. S tim u svezi kažnjen je s 4000 kuna zato što je od lipnja 2012. do lipnja 2013. uz dužnost u Ravnateljstvu bio član Nadzornog odbora tvrtke AKD. Prema zakonu, ne smiju biti članovima nadzornih odbora pa je Dominić trebao napustiti mjesto u AKD-u kada je imenovan glavnim ravnateljem.

Dakle, nakon svega je više nego jasno da je Mamić oduvijek gajio izvrsne odnose s vrhom policije pa mnoge i nisu iznenadile glasine da je ravnatelj policije Doiminić bio njegova ‘krtica’. Te sumnje su se pojačale nakon Mamićeva istupa u emisiji Otvoreno, kada nije mogao izdržati a ne upitati ministra policije Ostojića zašto je medijski izolirao glavnog ravnatelja policije Vladu Dominića. I doista je više nego indikativno da se u cijeloj policijskoj akciji oko braće Mamić ravnatelj policije Vlado Dominić nije oglasio. Umjesto njega govorio je ministar policije Ranko Ostojić koji cijelo vrijeme tvrdi da on nema nikakve veze s ovom akcijom.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.