Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Cappelli: Ne nudim ostavku, kompenzirat ćemo povećanje PDV-a

Autor: dnevno.hr

Tijekom godine gledat ćemo gdje još smanjiti troškove

Ministar turizma Gari Cappelli u utorak je kazao će učinak povećanja stope PDV-a za ugostiteljske usluge kompenzirati drugim mjerama te kako ne nudi svoju ostavku, koju je zbog povećanja PDV-a zatražio dio ugostitelja.

Ne nudim ostavku, već bolji i kvalitetniji rad, a povećanje PDV-a kompenzirat ćemo na druge načine te učiniti sve kako bismo kvalitetno dočekali novu turističku sezonu, rekao je Cappelli, piše N1. 

Tijekom zadnjih desetak dana na tu temu smo kvalitetno razgovarali sa svim strukovnim udrugama. Turistički rezultati su dobri i kvalitetni te daljnji razvoj i konkurentnost turizma neće biti ugroženi. Izborili smo da se u segment hotelijerstva ne dira, tako da tu PDV ostaje 13 posto i nema razloga da investicije u turizmu ne idu dalje”, rekao je Cappelli.
Napomenuo je kako je Hrvatska, bez obzira na stopu PDV-a, trenutno jedna od jeftinijih turističkih destinacija u Europi.

“Razlika u potrošnji gostiju u Hrvatskoj i Francuskoj je 30 posto. Hrvatska turistička zajednica će početi s još jačim mjerama da pomogne toj branši i napraviti sve da u sljedeću sezonu dodatno uložimo sredstva kako bi turisti došli. Bez obzira ne sve probleme i dalje očekujemo kvalitetan turizam”, rekao je.

Cappelli napominje da će učinak rasta PDV-a pokušati poništiti drugim mjerama.

“Tijekom godine gledat ćemo gdje još smanjiti troškove i tako dodatno pomoći ugostiteljima, a kroz segment marketinga pojačano ćemo raditi da kvalitetno dočekamo novu turističku sezonu”, rekao je.

Autor: dnevno.hr