Patrik Macek/PIXSELL

Čačić: Ako ova vlada ne bude ništa radila, stvari će ići u dobrom smjeru

Autor: dnevno.hr

"Kada nemamo vlade, imamo najveći rast. Međutim, nije to dovoljno", izjavio je Čačić.

Radimir Čačić u petak je u HRT-ovoj emisiji Studio 4 komentirao najave o poskupljenju struje s prvim dnaom lsjedeće godine.

“Ulaskom u Europsku uniju potpisali smo obvezu da ćemo do 2020. godine 20% naše električne energije dobivati iz obnovljivih izvora. Mi taj postotak već imamo premašen. Od prošle godine imamo 24%, a to je bilo poznato još i lani”, rekao je Čačić.

Govoreći o novoj vladi, Čačić je rekao da ona ima jednostavan zadatak pred sobom. Ima fenomenalne pretpostavke za jedan komotan i uspješan rad.

“Najniža cijena kapitala u povijesti, najniža cijena energije u povijesti, najpotentnija tržišna niša za turizam te europski fondovi koji počinju ipak donositi više nego što mi u Europu uplaćujemo. Te četiri stvari olakšavaju ukupnu sliku ovoj vladi i ako ne bude radila bitne greške ili možda čak ako ne bude ništa radila, stvari će ići u dobrom smjeru. To vidite i sad – kada nemamo vlade, imamo najveći rast. Međutim, nije to dovoljno”, izjavio je Čačić.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.