Patrik Macek/PIXSELL

Butković: Uber radi nelegalno, ali i Cammeo u Splitu. Uber: Poslujemo po zakonu.

Autor: dnevno.hr

''Uberovi partneri-vozači posluju sukladno svim zakonima Republike Hrvatske, te su porezni obveznici Hrvatske gdje plaćaju sav porez na puni iznos svake vožnje'', naveo je.

Nakon jutrošnjeg sastanka s predstavnicima taksista iz cijele Hrvatske za Novu TV ministar prometa Oleg Butković je izjavio kako tvrtka Taxi Cammeo u Splitu djeluje nelegalno, ali i to da Uber djeluje nelegalno na području cijele zemlje.

“Uber pa i Cammeo u Splitu rade nelegalno. I ovo što se događa u ovom trenutku nije u suglasnosti s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske. Mi nastavljamo sa radom prometne inspekcije, ne samo u izricanju kazni nego i u oduzimanju vozila koje će krenuti ovih dana”, ističe Butković.

Ministar smatra da Uber i Cammeo ne posjeduju dozvole za auto-taksi prijevoz predviđene Zakonom u cestovnom prijevozu. Kad će krenuti oduzimanje vozila nije precizirano, ali sudeći po ministrovim riječima to bi se trebalo dogoditi uskoro.

Ubrzo su iz Ubera odgovorili na ministrove riječi. U svom priopćenju naglasili su kako svi vozači posluju u skladu sa zakonom.

“Uberova aplikacija u Hrvatskoj spaja korisnike s registriranim partnerima-vozačima koji vole pouzdanost usluge i jednostavnost opcije naručivanja vozila s provjerenim partnerima-vozačima u zajednicu koja se bitno razlikuje od taksi usluge, odnosno naši partner-vozači bave se iznajmljivanjem vozila s vozačem, a ne auto-taksi prijevozom. Želimo ponuditi lokalnom stanovništvu i turistima alternativnu opciju u području mobilnosti te smatramo kako konkurencija podiže kvalitetu usluge i donosi sigurnost što bi trebalo poticati, a ne ometati.

Uberovi partneri-vozači posluju sukladno svim zakonima Republike Hrvatske, te su porezni obveznici Hrvatske gdje plaćaju sav porez na puni iznos svake vožnje.

Smatramo kako je potrebno što prije modernizirati postojeću regulativu sukladno preporukama Europske komisije koja zagovara razvoj ekonomije dijeljenja i novih poslovnih modela poput Ubera. Na tom predmetu surađujemo s predstavnicima iz više ministarstva te se nadamo, da će nakon Švedske, Estonije, Litve i Portugala i Hrvatska postati referentna država u području digitalne ekonomije i ekonomije dijeljenja”, stoji u priopćenju Ubera.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.