OTVORENO

BUTKOVIĆ OTKRIVA: ‘Vlada je protiv monetizacije, moguće je uvođenje vinjeta’

Autor: dnevno.hr

kup inicijative "Ne damo naše autoceste" nazvao je podsjetnikom, a ne prosvjedom.

Gostujući u emisiji Otvoreno ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je kazao kako je Vlada protiv monetizacije i prodaje autocesta. Skup inicijative “Ne damo naše autoceste” nazvao je podsjetnikom, a ne prosvjedom. Istaknuo je kako ovu Vladu ne treba na to ni podsjećati jer o prodaji autocesta nikad nisu ni razmišljali. Vožnju autocestama u budućnosti ministar bi regulirao GPS-om, odnosno modelom po koji bi svaki vozač ceste plaćao po kilometraži koju prođe, no dotad ne isključuje uvođenje vinjete.

Što se sigurnosti tiče, Butković je kazao kako je vrijeme da za konkretne mjere i zato će unutar Ministarstva ustrojiti Zavod za sigurnost.

Osim toga, ministar Butković ne smatra da su ceste nesigurne, štoviše, u više je navrata istaknuo kako su sve najkritičnije točke sanirane, no ipak se na njima i dalje događaju nesreće.

”Hrvatske ceste već 15 godina su snimila sva opasna mjesta i većina ih je sanirana. Većina je cesta obnovljena, a opet se događaju nesreće. Brzina je u većini slučajeva glavni uzrok nesreća i zato treba educirati građane. Moramo djelovati eukacijski na naše građane i oko reduciranja brzine i oko rješavanja tog problema. Implementirati ćemo jedan sustav u sve zemlje u okruženju. Tako će vozač kada uđe u Sloveniju znati gdje su gužve i nesreće u Hrvatskoj” kazao je.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI